Január-február az az időszak, amikor a Kanári-szigeteken élők megvadulnak. A helyiek hetekig a karnevál kábulatában élnek. Minden sziget és város megrendezi a saját farsangját, természetesen Tenerife ebben is élen jár: számos zenei, komolyzenei előadást, bemutatót lehet megnézni és persze a királyné választás és a végtelen salsa- és szambapartik a karnevál fontos eseményei közé tartoznak.

tenerife-karneval-utazas-santa-cruz-2

A karnevál nagy programjai csak februárban kezdődnek, így még megvan az esélye, hogy eljusson Tenerifére, és élvezze a féktelen ünneplést. Nehéz elképzelni, hogy a tenerifei karnevál a második legnagyobb farsangi buli a világon. Sőt a karnevál minden évben egyre nagyobb, színesebb és még látványosabb, így van ez idén is!

Azt tudta, hogy a jövő évi királynő jelöltek jelmezének készítése már a karnevál után megkezdődnek? Ráadásul a jelmezek olyan nagyok, hogy a jelöltek nem tudják maguk felvenni, sokszor irányítani sem nagyon.

tenerife-karneval-utazas-santa-cruz-2

A koronázás után kezdődnek az igazi bulik salsával és szabával városszerte. Santa Cruz és Puerto de La Cruz, sőt a kisebb városok utcáin jelmezbe öltözött emberekkel találkozhat.

Az idei téma a Fantázia világa, mely minden évben változik. A témát nyilvános szavazáson választják ki a helyiek: az idei évben a szavazók mintegy 25%-a választotta ezt a témát.

tenerife-karneval-utazas-santa-cruz-2

Szóval hozza el a legőrültebb ötletét, öltözzön be, és élvezze az év buliját!

Februári kiemelt programok:

2018. február 7.: Karneválkirálynő választás gálaestje

2018. február 9.: Karnevál jelmezes felfonulás beharangozó

2018. február 12.: Utcabál

2018. február 13.: Karneváli felvonulás

2018. február 14.: A Szardínia temetése

2018. február 18.: Piñata és tűzijáték

tenerife-karneval-utazas-santa-cruz-9