Habár a Kanári-szigetek neve sokak számára egyet jelent az aranyhomokos strandokkal, a szigetcsoport rengeteg egyéb, csodálatos látnivalót tartogat a látogatók számára. Ilyenek például a Fuente de los Azulejos Gran Canaria szigetén található sziklái, amelyek nem mindennapi színüknek köszönhetően igazán különlegesek.

Most megmutatjuk azt, miért érdemes egy napot kellemes túrázásra szánni, és megcsodálni a természet ezen csodáját akkor, ha a vakáció célpontja idén Gran Canaria!

Fuente de los Azulejos: a természet nem mindennapi csodája

Látogatás-színes-hegyekbe-Fuente-de-los-Azulejos-különleges-sziklái-Gran-Canaria-turak

A Fuente de los Azulejos szokatlan sziklaalakzat Gran Canaria szigetén található. A név önmagáért beszél, hiszen szó szerint azt jelenti, hogy „csempe szökőkút”. Ennek oka, hogy a sziklák színe leginkább a jellegzetes portugál csempékre emlékeztet. A látvány pedig olyan, amit nem minden nap lát az ember. leginkább, mintha egy festménybe léptünk volna.

Kék, zöld, okker és vöröses tónusú ásványok láthatók mindenütt, amerre csak a szem ellát. A különleges színek és alakzatok egészen lélegzetelállítóak. Kialakulásuk azonban nem valamiféle csoda, hanem a hidrotermikus folyamatoknak, valamint a vulkanikus tevékenységből adódó oxidáció folyamatainak köszönhető.

Éppen ezért Fuente de los Azulejos sziklái tökéletes célpontot jelentenek azok számára, akik érdeklődnek a geológia iránt, de azok is imádni fogják, akik egy igazán nem mindennapi, mesébe illő panorámában szeretnének gyönyörködni.

A tökéletes túraútvonal azok számára, akik nem szeretik a nyüzsgést

Gran Canaria szigetén rengeteg népszerű túraútvonalat járhatunk be akkor, ha a szabadidőnket nemcsak a strandon szeretnénk tölteni. A Fuente de los Azulejos színes hegyein keresztül vezető túraútvonal nem a legismertebb ezek közül, azonban egyértelműen az egyik legkülönlegesebb. Ennek köszönhetően tökéletes választást jelent azok számára, akik szeretnék, ha a vakáció során egy igazán felejthetetlen élményben lenne részük, ráadásul egy olyan helyen, ahol a turisták tömegei miatt sem kell aggódniuk.

Látogatás-színes-hegyekbe-Fuente-de-los-Azulejos-különleges-sziklái-Gran-Canaria-turak-1

A túraútvonal a Mogán és Aldea de San Nicolás településeket összekötő G-200-as úton autóval körülbelül 30 perc alatt elérhető, de akár busszal is megközelíthető. Nemcsak rutinos túrázók és természetjárók számára ideális, hiszen egy közepes-alacsony nehézségű túraútvonal. A teljes útvonal a Degollada de la Aldeától az Azulejos de Venegueráig összesen 16 km hosszú, és átlagos tempóban haladva körülbelül 6 órát vesz igénybe.

Egy jó túracipő és némi elszántság tehát nem árt, ha szeretnénk a különleges sziklaalakzatokban és a túra legmagasabb pontjáról, a Cruz del Visóról nyíló, semmihez sem fogható panorámában gyönyörködni, azonban egész biztos, hogy az élmény minden fáradtságot megér majd!

Itt a lehetőség, hogy Ön is meglátogassa Gran Canaria legszebb látnivalóit!

Ha szeretne Ön is élőben látni ezt a lélegzetelállítóan gyönyörű látványosságot, szívesen megnézné Gran Canaria egyéb látnivalóit és bejárná a legérdekesebb túraútvonalakat, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a kirándulásokig, programokig.

Tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a helyet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Mindezt annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a látnivalók megtekintésére és az élmények begyűjtésére fordíthassa az idejét!

Raáb Szilvia

ViaSale travel