Nemrég volt szerencsém egy luxus katamarán túrára indulni a családommal Gran Canarián. Puerto Rico kikötőjéből indultunk egy három és fél órás kirándulásra, ami a kikapcsolódás és az izgalom tökéletes keverékét ígérte az Atlanti-óceán azúrkék vizén.

Vitorlázásra fel!

Gran-Canaria-látnivalók-Katamarán-kaland-luxusban-élménybeszámoló

Ahogy felszálltunk a katamaránra, azonnal feltűnt a hajó eleganciája és kényelme. A barátságos és profi csapat már frissítőkkel várt minket a fedélzeten, ezzel is megalapozva a kirándulás hangulatát. Nem is telt bele sok időbe, mire a hajónk szépen elhagyta a kikötőt és hamarosan az óceán vizével találtuk magunkat körülvéve.

Gran-Canaria-látnivalók-Katamarán-kaland-luxusban-élménybeszámoló

Mogán varázsa

Első megállónk Mogán városa volt, amit Gran Canaria Velencéjének is neveznek. A város a vízről tekintve is györnyörű, fehér házai különböző színekkel van dekorálva, a parton pedig pezseg az élet. Tovább hajózva a nap és az enyhe szél kifejezetten pihentető élmény volt, a táj pedig lenyűgöző.

Megérkezés Perchelbe

Gran-Canaria-látnivalók-Katamarán-kaland-luxusban-élménybeszámoló

A hajó egy Perchel nevű stranddal szemben eresztett horgonyt, ami szerintem a kirándulás fénypontja volt. Miután leállt a hajónk, több vízi sportot kipróbálhattunk, a sznorkelezést, a kajakozást és a SUP-ozást is. De volt olyan, aki jet-skire pattant, vagy ezt még ki is egészítette ejtőernyőzéssel. Én a SUP-ot és a sznorkelezést választottam, de a napozás és a hajón felszolgált frissítők csábítóbbak voltak minden sportnál. Ugyan én nem mertem kipróbálni az ernyőzést, de szép látvány volt a hajóról nézni. A férjem és a fiam pedig a nap hátralévő részében erről az élményről áradozott.

Fényűző finálé

Gran-Canaria-látnivalók-Katamarán-kaland-luxusban-élménybeszámoló

Ahogy a nap a végéhez közeledett, a finom falatokat, tapasokat és frissítő italokat szolgált fel nekünk a személyzet, melyet egy kis parti vendéglőből hoztak a hajóra. Az óceán, a tökéletes napsütés és az isteni falatok valódi pihenést hoztak nekünk erre a napra.

Mi ezen a kiránduláson vettünk részt, ajánlom mindenkinek: Luxus katamarán túra