1. Hogyan áll Spanyolország az oltásokkal?

Spanyolország az európai országok közül is előkelő helyen áll az oltottság, átoltottság tekintetében. A közeli nyaraló desztinációk közül pedig az első, az átoltottság szinte azonos a magyarországival. Az első oltást megkapók száma bőven 60% felett van a mai napon.

2. Mit jelent a Kanári-szigetek színezése vagy fázisba sorolása?

A szigetek kormányzósága színeket és számokat használ a fertőzöttség, illetve az ehhez tartozó intézkedések meghatározására. Sajnos a korábban – világszerte – ismert logikát, miszerint zöld utazható, piros veszélyes utazási célpont a kormánynak nem sikerült követnie, ezért ők az alábbi logika szerint építették ezt fel: zöld, sárga, piros, barna. A barna színnél van probléma, akkor kezdődnek a intézkedések. Mi, épp ezért, inkább a fentiek számbeli megfelelőjét használjuk, mert pl. Tenerife jelenleg nem nevezhető pirosnak, inkább narancssárgának. Vagy ha iskolai osztályzásokban gondolkodunk, akkor 2/3, a kettes és a hármas fázis közötti. Ezt támasztja alá, hogy a szabályok is a 2-es fázisénak (sárga) megfelelőek, de hivatalosan 3-asba van sorolva a sziget.

De egy dolog biztos: mindent megtesznek azért, hogy ne legyenek magas számok, valamint azért hogy egész éves desztinációként fenntarthassa a kormány a turizmust. Épp ezért újabb oltási kampányba kezdtek, hogy a védettség még magasabb legyen.

3. Milyen szabályok vannak érvényben?

A szabályokat összefoglaló cikkünket folyamatosan, akár naponta többször is, módosítjuk. Valójában számottevő változások nem szoktak beállni, a szigetek különböző fázisai sem jelentenek változásokat (4-es fázis kivételével). Ami fontos, hogy mindenhol odafigyelnek a higiéniára, az élet szabad. Már nem kötelező a maszk viselete, azonban ha nem tartható be a 1,5 méteres biztonságos távolság, akkor viselni kell, ahogyan zárt terekben is.

Minden további kérdésre választ ad ez a cikkünk: https://viasaletravel.hu/utazasi-szabalyok-a-kanari-szigetekre/

4. Valóban igaz, hogy a szálláshelyek kérnek igazolást arról, hogy nem vagyunk betegek?

Igen, ez igaz. Minden hivatalos szálláshely, legyen az szálloda vagy hivatalosan kiadott apartman köteles igazolást kérni arról, hogy a 12 év feletti vendég nem beteg. Ezt lehet igazolni többféleképpen: antigén teszt (ezt az új foglaláskor a ViaSale Travel fizeti is az utasainak), PCR teszt, oltás igazolása (minden EMA vagy WHO engedéllyel rendelkező oltást elfogadnak), korábbi betegség igazolása. Ezeket többféleképpen lehet igazolni, a részleteket ebben a cikkben megtalálja: https://viasaletravel.hu/utazasi-szabalyok-a-kanari-szigetekre/

Teszik mindezt az utasok védelmében, hiszen senki sem szeretne a nyaralása közben megfertőződni. Másrészt ez egyfajta garancia is, hiszen a hivatalos szálláshelyeket folyamatosan ellenőrzik, így garantált a rájuk vonatkozó szigorú higiénés előírások betartása is.

5. Milyen maszkot kell viselni a reptéren és a gépeken?

Bármilyen lehet, nincsen megszabva a maszk típusa.

6. Hogyan kell a QR kódot elkészíteni, szeretnék segítséget, leírást kérni.

Segédletünket az alábbi linken találja: https://viasaletravel.hu/utazas-elott-mindenkeppen-olvassa-el/

7. Mikor és hogyan fogjuk megkapni a repülőjegyeket?

Emailben küldjük meg őket az utazás előtt pár nappal, illetve tájékoztatjuk, ha a elegendő a részvételi jegyét magával hozni az utazásra.

8. A szálloda visszaigazolását a szállásunkról is szeretném megkapni. Ezt hogyan fogjuk és mikor?

Általunk kiállított visszaigazolást fog kapni elektronikus úton, a teljes összeg befizetését követően.

Várjuk szeretettel a napfényes Kanári-szigeteken!