Ha hallotta már a Los Gigantes nevet, nem éri majd váratlanul lélegzetelállító látványuk – pedig még ennél is többet rejtenek!

Tenerife délnyugati részén található a Los Gigantes régió, melynek neve szó szerinti fordításban azt jelenti: a hatalmasok. Elsősorban nevének megfelelő méretű, több száz méteres szikláiról híres. A környék felfedezését a többség Costa Adeje irányából kezdi, de a közelben található egy apró kisváros, Puerto Santiago, amit szeretnék most azoknak a figyelmébe ajánlani, akik inkább a természetet és a csendet részesítik előnyben.

Bár itt is vannak hotelek és apró bárok, jóval kisebb számban, mint a “Las Américas” elnevezésű központban, a plázák és aquaparkok pedig hiánycikknek számítanak errefelé. De akad bőven, ami kárpótolja a hiányosságokért. A két legfontosabb – már a környék mindent átható báján túl – az óriási sziklák, és a lábaiknál elterülő csodálatos strandok.

Mivel Európa legmagasabb szikláiról beszélünk, természetközeliségük, érintetlenségük is ennek megfelelő; helyenként akár 600 méteres magasságot elérő csúcsai csodálatos túraútvonalakkal várják, ha meg akarja hódítani ezeket a sziklákat. A Masca Canyon és a Punta de Teno a kedvenc csodáim ezen a vidéken. A Buenavista del Norte és Punta de Teno közti utat szívből ajánlom mindenkinek, aki nem küzd tériszonnyal. Csodálatos kilátás tárul innen Ön elé La Gomera szigetére és a Los Gigantes-i sziklákra. Mindezeken felül, a kirándulásokon túl, a vízisportokért és a bálnákért rajongók is megtalálhatják itt a számításaikat. Amilyen kicsi ez a régió, annyira változatos és sokszínű lehetőségeket kínál arra, hogy igazán tartalmasan és emlékezetesen tölthesse el idejét.

A turisták és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások számán kívül a másik nagy különbség Costa Adejehez képest a hőmérsékleti viszonyok; érdemes itt kifejezetten változékony, gyakran szeles időjárásra készülnie. Az eddig leírt kalandok során – túrázástól a vízisportokig – valószínűleg végül inkább hálás lesz majd az itteni időjárásért.

Ha pedig a sok élményt követően megéhezne, akkor sem lesz oka a kétségbeesésre: a papas arrugadas, a tengeri herkentyűk és a borok is rendkívül ízletesek ezen a vidéken (is).

Puerto Santiagoban a Los Corales az egyik kedvencem, a teraszáról csodálatos a kilátás La Gomera szigetére, az árai sem vészesek, miközben az étel nagyon finom. A La Pergolát azoknak ajánlom, akik valami kifinomultabbra vágynak, esetleg egy romantikus vacsorához keresik az ideális helyszínt.

Miközben a Playa Arena bárjai az éves nagy fesztiválok során rendre megtelnek, ezen a környéken is inkább nyugodt estékre számíthat.

Ha az elmélyülősebb, csendesebb pihenést kedveli, szívből ajánlom Los Gigantest és környékét, ami garantáltan feltölti majd, a Masca völgy látványa pedig egészen biztosan életre szóló élmény lesz, de erről a következő bejegyzésben részletesebben írok).

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája