Közel 50 millió látogatót fogadott már a több mint 45 éves Loro Park és immár sorban második évben nyerte el a TripAdvisor elismerő címét, a „2018 Travelers Choice” díjat az állat- és növénykertek kategóriájában. Ez a független értékelés rendkívüli elismerés a park dolgozóinak.

világ-legjobb-állat-növénykertje-loro-park-6

A Tenerife északi részén, Puerto de La Cruzban található park célja egykor az volt, hogy a világ összes veszélyeztetett papagájfaját összegyűjtse. A park története 1972-ig nyúlik vissza, ekkor alapította a német Wolfgang Kiesslig. A park neve máig őrzi az egykori célt: a loro szó spanyolul papagájt jelent. A Loro Parque-ban ma 350 különböző fajú és alfajú, összesen 4.000 papagáj él.

Revolution Slider Hiba: Slider with alias loro-parque not found.
Maybe you mean: 'utazas-kiallitas-2020' or 'gran-canaria' or 'tenerife' or 'fuerteventura' or 'lanzarote' or 'madeira'

 

Ugyanakkor a Loro Park nem egyszerű állatkert. A gazdag növényvilág megteremtése mellett a park kiemelt figyelmet fordít az oktatásra, a természetvédelemre és a környezettudatosságra. A Loro Park nem csak egy alapítványt hozott létre a fenti oktatási és környezetvédelmi programra, hanem egy komplett programot is kidolgozott, amelyre 1994-től több mint 19 millió dollárt költöttek. Ennek a munkának eredménye többek között a brazíl kobaltkék arapapagáj utolsó példányainak megmentése, szaporítása, majd az ifjú papagájok visszatelepítése az eredeti környezetükbe. A Loro Parque Fundación napjainkban öt kontinensen 96 sikeres projektet hajtott már végre, melynek során a teljes működési költségeket a park alapítványa fedezte.

világ-legjobb-állat-növénykertje-loro-park-6

A park a vadon élő állatok védelme mellett, a parkban élő állatok területének folyamatos bővítése és a már fogságban született állatok körülményeinek biztosítása mellett is elkötelezett.

világ-legjobb-állat-növénykertje-loro-park-6

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek szakértője