A Teide Nemzeti Park értékelései ezeket a szavakat szinte mindig tartalmazzák: Kötelező. Kihagyhatatlan. Különleges.

Kötelező!

A Tenerife szigetén található park Spanyolország egyik legidősebb nemzeti parkja, itt található a 2007. óta a UNESCO Világörökség részét képező (1909-es, utolsó kitörése óta alvó) vulkán, a Pico del Teide. A Teide a maga 3718 méteres magasságával Spanyolország lemagasabb pontja és a Kanári-szigetek egyik – évszaktól függetlenül – leglátogatottabb látványossága. A vulkán élővilága, megdermedt lávafolyamai és változatos szikla-formációi között barangolva olyan érzése lehet, mintha nem is a Föld nevű bolygón lenne – annak ellenére, hogy ez a holdbéli táj valójában viszonylag könnyen elérhető.

Ide-el-kell-hogy-menjen-Teide-Nemzeti-Park-4

Kihagyhatatlan!

Sajnos semmilyen kifogást nem tudunk elfogadni, ha tenerifei látogatása alkalmával kihagyja ezt a csodát, ugyanis idegenvezetővel, szervezett kirándulással is megközelítheti a hegyet. :))

A buszos túrák mellett több túra is vezet a Teide különböző részeihez, amelyet akár kezdőként is megtehet. Itt is fenséges kilátás és sehol máshol nem látható tájképek várják. Ha tapasztalt természetjáróként kíván a Teidén túrázni, akkor is megtalálja az önnek megfelelő kihívásokat. A kirándulás közben, minél magasabbra jut, annál kevesebb növényt talál majd, cserébe viszont feltárul a vulkanikus, kopárságában egyedülállóan lenyűgöző táj. Arra azonban készüljön fel, hogy bármilyen hőségben is indult el, felfelé haladva egyre több ruhára lesz szüksége.

Ide-el-kell-hogy-menjen-Teide-Nemzeti-Park-4

Különleges!

Tenerife egész évben ideális a nyarláshoz, nem véletlenül hívják az örök tavasz szigetének. A sziget a világ azon kevés helyei közé tartozik, ahol egy napon, a strandolás után a Teidét célba véve, akár a hófödte hegycsúcsokban is gyönyörködhet.

A Teide éjszaka is számos csodát tartogat önnek: a kivételesen tiszta levegőnek hála, mindenféle fényszennyezéstől távol, akár szabad szemmel is feltérképezheti a csillagos eget. Természetesen a hegyen számos látcső várja, de ha nem éri be ennyivel, az obszervatórium szolgáltatásait is igénybe veheti. Előtte vagy utána pedig kiülhet piknikezni a csillagos ég alá, és ha nem szeretné felcipelni a hegyre a piknik-kosarat, akkor vezetett túrán is részt vehet.

Ide-el-kell-hogy-menjen-Teide-Nemzeti-Park-4

Ha pedig szeretné kipróbálni a siklóernyőzést, Tenerifén érdemes lehet elkezdenie, hiszen a természet sajátosságai miatt itt (több, mint 40 induló-állomással) bőven van lehetőség és hely a nekifutásra, az elrugaszkodást követően pedig olyan panorámában lehet része, mint sehol máshol a Világon.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel – a Kanári-szigetek specialistája


Ha kirándulást, túrázási lehetőséget keres Tenerifén, kattintson a képre!

Kirandulások, túrák Tenerifén