A tavasz a Kanári-szigeteken valódi csodákkal teli időszak. Az idő gyönyörű, ráadásul ilyenkor nem csak a természet szépségeiben gyönyörködhetünk, de különleges programok és rengeteg érdekes látnivaló is várja a turistákat.

Most megmutatjuk azt, miért különleges élmény a húsvéti ünnepeket Tenerife szigetén tölteni, és hogy hogyan érdemes készülni az utazásra, ha jól megérdemelt a tavaszi pihenést a Kanári-szigetek egyik legszebb pontján szeretnénk tölteni a családdal.

Milyen az időjárás Tenerifén a húsvéti ünnepek idején?

Hol-ünnepeljük-húsvétot-Tenerifén

Van egy jó hírünk azoknak, akik a hazai hideg idő után szeretnének egy kis időt igazi jó időben eltölteni. Tenerifén az időjárás húsvét idején kellemes és enyhe. Az átlagos hőmérséklet 22-24°C körül mozog. Tenerife egyedülálló mikroklímája azonban lehetővé teszi, hogy a tengerparton fürdőruhában napozhassunk, miközben a Teide csúcsára kabátban felmászva gyönyörkörhetünk a kilátásban.

Néhány pulóvert és egy tavaszi dzsekit azonban érdemes lehet csomagolni, ha a vakációt nem csak a napsütötte vízparton szeretnénk tölteni.

Hová érdemes ellátogatni húsvétkor Tenerifén?

Ha a Kanári-szigetekre tett utazása egybeesik a húsvéti héttel Tenerifén, akkor érdemes kihozni a legtöbbet az itt tartózkodásból. Hogy merrefelé kalandozunk, az leginkább attól függ, milyen környezetben és milyen hangulatban szeretnénk tölteni az ünnepet.

Tenerife északi része egy lombos és zöld terület, ahol számos kulturális és történelmi helyszín található. Azok számára ajánlott, akik imádják az igazi tavaszi időjárást, és szívesen gyönyörködnek a természet szépségeiben. Puerto de la Cruz a turisták népszerű célpontjának számítanak.

Tenerife déli része ezzel szemben tele van strandokkal és sivatagi tájakkal. Tökéletes választás azok számára, akik szeretnék a parton süttetni a hasukat, és olyan izgalmas vízisportokat is szívesen kipróbálnának, mint a szörfözés.

Hol-ünnepeljük-húsvétot-Tenerifén

Semana Santa, azaz Megszentelt hét látnivalói

Hol-ünnepeljük-húsvétot-Tenerifén

A Semana Santa-ra, magyarul Megszentelt hétnek nevezett egyházi ünnepsorozatra húsvétkor kerül sor a szigetek számos településén. különleges látványossága a Jézus utolsó napjait feldolgozó előadás, amely Adeje városában kerül megrendezésre.

De a sziget fővárosában, Santa Cruz de Tenerifében is számos vallási szertartást van lehetősége megtekinteni. Az ünnepi hét fő helyszíne a Szeplőtelen Fogantatás Nagyasszonyának Temploma, ahonnan az óváros legtöbb része is könnyen elérhető.

Guía de Isora városában az ünneplés igazán látványos. A városban ilyenkor olyan műalkotásokat mutatnak be, melyeket Jézus passiója ihletett. Ezek azonban nem a megszokott alapanyagokból készülnek, hiszen a művészek virágokat és egyéb növényeket használnak az elkészítésükhöz. Ezenkívül opera és kortárs tánc előadások is szórakoztatják az érdeklődőket.

Tenerife tavaszi csodái Önt és családját is várják

Amennyiben szeretne Ön is ellátogatni a csodálatos Tenerifére és megtapasztalná a hamisítatlan kanári életérzést, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Hol-ünnepeljük-húsvétot-Tenerifén

Mindezt olyan, tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a szigetet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és a felejthetetlen élmények gyűjtésére koncentrálhasson!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel