A Kanári-szigeteknek csodás élményekkel teli, titkos, felfedezésre váró hely a legkisebb utazók számára is. A legjobb helyek sora természetesen a gyönyörű és biztonságos strandokkal kezdődik, amelyek sekély és kristálytiszta vízzel várják a gyerekeket. Emellett ezer és ezer további élmény vár a legkisebbekre, ami a szülőknek is kellemes kikapcsolódást nyújthat: felfedezni az Atlanti-óceán élővilágát egy valódi tengeralattjáróval, meglesni delfineket és bálnákat, kirándulni egy meseszép vulkáni parkban, élvezni a kaland- vagy csúszdaparkokat és még hosszan sorolhatnánk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb helyszíneket és programokat egy felejthetetlen családi nyaraláshoz.

Gyerekkel a Kanári-szigeteken-2

A legjobb szigetek családi nyaraláshoz

Tenerife

Szülőknek és gyerekeknek egyaránt izgalmas nyaralást kínál Tenerife, hiszen a déli részen a programok végeláthatatlan sora várja a családokat. Los Cristianos-Playa de Las Americas-Costa Adeje környékén nem csak bálna- és delfinles, hajós kirándulások, gokart, vizi sportok és kényelmes, kiépített strandok várják önöket, de itt található a világ legjobb csúszdaparkja mellett számos más tematikus park is: dzsungel park, de könnyen elérhető a sziget egyik legnagyobb látványossága a Loro park is, amely a világ legjobb állat- és növénykertje címet viseli.

Fuerteventura

Ha homokos tengerpartra vágyik, akkor Corralejo kiváló választás. Az idősebb gyerekek szeretni fogják a déli részen található dűnéket, míg a kisebbek a kis védett öblökben szórakozhatnak jól. A családi szórakozás sok formája is adott a szigeten: vízi park, hajókirándulások, túrázások, dzsipes kirándulások és sokféle vizi sport.

Gyerekkel a Kanári-szigeteken

Kanári-szigetek gyerekekkel

Sok látnivalót, kirándulást, programot kifejezetten családokra terveztek, a part menti településeken is könnyen találni olyan helyet, ahol a gyerekek játszhatnak, míg a szülők kényelmesen napoznak, vagy elfogyaszthatnak egy koktélt vagy tapast.

Gyerekkel a Kanári-szigeteken

Kedvezmények

A gyerekek számára számos kedvezményt ajánlunk, ez szálloda- és úttípustól függő. Általában 12 év alatt gyerekkedvezményt ajánlunk utazásainknál, az általunk ajánlott programok egy része 5 év alattiak számára ingyenes.

Ha bizonytalan egy szállással kapcsolatban, mindig kérdezzen tőlünk! Szívesen segítünk a megfelelő gyerekbarát szállás megtalálásában!

Mielőtt utazást foglal

A legtöbb szálloda boldogan fogadja a (kis)gyermekes családokat, de a szigetcsoporton népszerűek a csak felnőtteknek szóló szállodák is, így honlapunkon ellenőrizze, hogy a kiválasztott szálloda megfelel-e önöknek. A kifejezetten családi szállodák rengeteg gyerekeknek szánt szolgáltatással várják, így biztosan kellemes élmény lesz a nyaralás.

Gyerekkel a Kanári-szigeteken

A szálloda kiválasztásakor ellenőrizze, hogy a szállodában van-e gyerekklub és, ha igénye van rá, akkor gyermekfelügyelet.

A kanári-szigeteki nyaraláshoz nem kellenek különleges egészségügyi óvintézkedéseket tennie, de nem szabad elfeletkezni a napvédelemről! Természetesen napvédő krémeket itt is lehet vásárolni, de a vízpart, a tiszta levegő és az erős napsütés akár pár perc alatt is leégést okozhat.

Vizi sportok és hajókirándulások

A legjobb tenerifei programokat itt találja »

Míg a legjobb családi kikapcsolódási lehetőségeket itt keresse, ha Fuerteventurán nyaralna »

Vidámparkok, csúszdaparkok, tematikus parkok

Siam Park, Loro Park, Aqualnad, Dzsungel park, Monkey park, Oasis park, és még sok más érdekesség, ami bele sem fér az 1 hetes nyaralásba.

Strandok

Fuerteventura különlegessége, hogy 150 kilométernyi finom homokos stranddal rendelkezik. Tenerife kevesebb stranddal rendelkezik, de vannak közös jellemzői a két sziget kiépített strandjainak: mindegyik ingyenes, sekély vizű, finom homokkal borított a part, életmentő szolgálat, családbarát éttermek és fagylaltozók közvetlenül a homokos part mellett.

Fuerteventura legjobb városai családi pihenéshez: Corralejo, Caleta de Fuste, Costa Calma, Morro Jable

Tenerife: Los Cristianos, Playa de las Américas, Costa Adeje

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája