Kiváló klíma, remek strandok, csodás tájak… és még annyi minden más! Járja be velünk a “nagy kanári” szigetet – az alapoktól indulunk!

Gran canaria ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ

Gran Canaria, ez a szinte kerek sziget kb. 200 kilométerre található Afrika partjaitól, míg Európától közel 1.300 kilométer választja el. Csodálatos látnivalók, rengeteg meglepetés várja, ha néha letér egy kicsit az előre kijelölt utakról. Bár fantasztikus klímájának hála, Gran Canaria sok utazó bakancslistás célja, de többségük a sziget értékeinek csak a töredékét fedezi fel. Las Palmas építészete, a 16. századi falvak, Maspalomas homokdűnéi és a sziget csúcspontja, a Pico de Las Nieves sokak számára rejtve marad.

Ebben a hónapban alaposabban körbejárjuk ezt a szigetet és  megmutatjuk önnek Gran Canaria azon részeit is, amelyek kevésbé ismertek. Tartson velünk ezen a lenyűgöző utazáson, és fedezze fel a sziget rejtett kincseit!

Gran canaria ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ

Kezdjük az alapokkal. Tudta például, hogy amerikai klimatológusok 600 helyet vizsgáltak, hogy felkutassák a világ legegészségesebb klímáját? A “verseny” nyertese Las Palmas, Gran Canaria fővárosa lett. Valójában nincs is min csodálkozni: Gran Canaria hőmérsékleti és légköri viszonyai tényleg egyedülállóak. Az időjárás kiszámítható, nagyobb kilengésektől mentes, így függetlenül attól, hogy az év melyik időszakában érkezne a szigetre, csodálatos tavaszra és sok-sok napsütésre számíthat. Épp emiatt egész évben sokan látogatják a szigetet – és ugyancsak sokan maradnak le a sziget elképesztő természeti csodáiról. A napozás és strandolás mellett, Gran Canariaán számtalan felfedeznivaló akad. Hogy csak néhány kulcsszót említsek: Las Palmas történelmi városa, az apró városok, falvak, a tipikus kanári házak, az inkább Afrikát, mint Spanyolországot idéző építészet, a fából készült erkélyek, a ritka fenyő-félékben gazdag nemzeti parkok, a sivatagi hangulatot idéző homokdűnék mind-mind arra várnak, hogy ne csak annyival írjuk le a szigetet, hogy ide bármikor elmenekülhetünk a téli szürkeség és a fagyos időjárás elől.

Gran canaria ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ

Ha szeretné igazán megérteni, mi teszi valójában különlegessé és egyedivé ezt a helyet, hogy mi különbözteti meg a többi olyan desztinációtól, ahol a legszürkébb hónapokban is feltöltődhetünk napfényből és melegből, elég egy rövid út bármelyik üdülővárosból.

Az egyik gyönyörű úticél lehet a Barranco de Guayadeque, egy ritkán látogatott, lenyűgöző, völgyes vidék a sziget keleti részén. Ezen a területen a természet uralkodik. A sziget kb. 100 olyan növényfaja közül itt elsősorban agavékkal, kaktuszokkal, pálmákkal, fenyőkkel és mandulafákkal találkozhat. Február első két hetében szinte kötelező ide ellátogatni, hiszen a mandulavirágzás alatt rózsaszínbe és fehérbe öltözik a vidék.

Gran canaria ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ

És van itt még valami, ami számot tarthat az érdeklődésére. A hegy oldalát rejtélyes lyukak borítják; ezek valójában régi barlangok bejáratai. A szigeti őslakosai kevés nyomot hagytak maguk után, de lakásaik a mai napig fennmaradtak, időszámításunk előtti 500. évtől a spanyol hódítók érkezéséig, azaz a 15. századig élhettek itt az őslakosok. Történetüket a völgy oldalában megbújó, apró, de elképesztő történelmi gyűjtemény, a Barranco de Guayadeque múzeum mutatja be részletesebben.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája

Gran canaria ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 0