Azok számára, akik imádnak bulizni, a szilveszter az év legizgalmasabb napja. Ha szeretnénk, hogy az új évbe történő átlépés igazán emlékezetes legyen, érdemes egy igazán különleges helyen ünnepelni. Egy olyan helyen, ahol a remek hangulat mellett hatalmas szilveszteri mulatság és a világ egyik legnagyobb tűzijátéka várja az érdeklődőket.

Most megmutatjuk azt, milyen különleges programok várják a szórakozni vágyókat Madeira szigetén, és hogy miért lehet jó döntés az egész család számára az év végi madeirai pihenés!

Kis sziget figyelemre méltó rekorddal: szilveszteri tűzijáték Madeirán

Madeira sok mindenről híres, de talán az egyik legérdekesebb dolog a szigeten a szilveszteri tűzijáték, amelynek 2006-ban sikerült elnyernie a „Világ legnagyobb tűzijátéka” címet a Guinness-rekordok könyvében. És habár a rekordot minden évben nagyon nehéz lenne tartani, ettől függetlenül a sziget fővárosában, Funchalban minden évben lélegzetelállító látványosságban lehet részünk.

Ezért-érdemes-Madeira-szigetén-ünnepelni-szilvesztert

A madeirai tűzijáték olyannyira kedvelt a turisták körében, hogy az év utolsó néhány napján még szállást is nehéz lehet találni a fővárosban abban az esetben, ha nem foglatunk időben. Éppen ezért érdemes az év végi kikapcsolódást jó előre megtervezni és az egész család részére azelőtt lefoglalni a szállást, hogy hoppon maradnánk.

Honnan érdemes végig nézni az újévi tűzijátékot?

Funchal városában rengeteg olyan hely található, ahonnan a világ egyik legnagyobb és legizgalmasabb tűzijátékát teljes valójában élvezhetjük. A legtöbben erre a célra a kikötőt, vagy a város magasabb pontjait választják. Az előbbi megoldás azok számára jó döntés, akik szeretnék a műsor középpontjában érezni magukat, és egybeolvadni az ünneplő tömeggel.

Azoknak, akik csendesebb, kevésbé zsúfolt helyről szeretnék élvezni a show-t, és akár fotók vagy videók formájában szívesen meg is örökítenék azt, a kevésbé zsúfolt, magas fekvésű helyeket ajánljuk. Például a Miradouro do Curral dos Romeiros, a Miradouro do Pináculo vagy a Pico dos Barcelos kilátókat.

De a Funchali-öböl is számos helyéről nagyszerű kilátás nyílik a show-ra, de ha szeretnénk, lehetőségünk van arra is, hogy az óceánon, egy katamaránon, csónakon vagy a Lobo Marinho kompon ringatózva nézzük végig az év utolsó, nagy látványosságát. Bármelyik megoldást is választjuk, egyvalami biztos: az egész család számára felejthetetlen élmény, ha a szilvesztert Madeira szigetén töltjük.

Ezért-érdemes-Madeira-szigetén-ünnepelni-szilvesztert

Természetesen a madeirai tűzijátékot a helyi TV adók élőben is közvetítik, sőt, akár online is követhetjük az eseményeket. Ez azonban közel sincs akkora élmény, mintha élőben, az ünneplő tömeg részeként tapasztalnánk meg a hatalmas újévi attrakciót.

Itt a kihagyhatatlan alkalom: ünnepelje Madeirán az idei szilvesztert!

Ha idén szeretné Ön és családja is igazán emlékezetessé tenni a szilvesztert, látogassanak el Madeira csodálatos szigetére, ahol igazán különleges élményekben lehet részük. Az utazással kapcsolatban keressen minket bátran, hiszen mi mindent megszervezünk, Önnek pedig nemcsak az út, de a szállás vagy a hivatalos biztosítás miatt sem kell aggódnia.

Ezért-érdemes-Madeira-szigetén-ünnepelni-szilvesztert

Mindezt akár olyan, tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a szigetet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére annak érdekében, hogy Önnek és családjának csak a pihenésre és az önfeledt szórakozásra kelljen koncentrálnia az év utolsó napjaiban!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel

Ezért-érdemes-Madeira-szigetén-ünnepelni-szilvesztert