Aktuális helyzet 2023. augusztus 25-én

A lent látható kép pontosan mutatja a helyiek háláját Ma már igazán jó híreket tudunk megosztani veletek! Tenerifén az erdőtüzet stabilizálta az oltásban részt vevő nagyjából 600 ember, valamint számos helikopter és hidroplán.

Ez még nem jelenti azt, hogy sikerült minden lángot eloltani, sok helyen még dolgoznak a tűzoltók, a katonák és más szakemberek. Sajnos a Teide még nem látogatható, sőt a tűz által korábban érintett területekre is tilos a belépés.

Azonban a lakosok visszaköltözhettek a házaikba. Nincs sem tűz- sem füstveszély.

Talán a legjobb hír, hogy senki sem sérült meg az erdőtűzben és a hírek szerint minden háziállatot is sikerült kimenteni.

Ígérjük, hogy hírt adunk majd arról is, ha ismét látogatható lesz a vulkán és a Teide Nemzeti Park.

********

Aktuális helyzet 2023. augusztus 21-én

Engedd meg, hogy beszámoljunk neked a tenerifei erdőtűz jelenlegi helyzetéről, úgy, ahogy mi, az itteni irodában és persze a hatóságok közleményeiben és a helyi hírekben látjuk, tapasztaljuk.

3 napja számoltunk be arról, hogy Tenerifén erdőtűz pusztít. Sajnos a tüzet még nem sikerült megállítani, már egyes falvakba visszaköltözhettek az ott élők, azonban újabb településeket is kiürítettek.

Az oltási munkálatokban részt vevők fáradhatatlanul küzdenek a helyiek lakásainak, kisállatainak megmentésén, ahogy a sziget legfontosabb látnivalója, a Teide megóvásáért is. Szerencsére az elmúlt napokban ebbe a „munkába” az időjárás is besegített kicsit, a párás éjszakák és egy eső is mérsékelte a tüzet.

A másik fontos hír, hogy a tűzből származó füst a 2.000 méter feletti területeket érinti a sziget észak-keleti részén. A pár évente sajnálatosan ismétlődő erdőtűz továbbra sem érinti az idegenforgalmi központokat, városokat, melyek jelenleg is tökéletesen biztonságosak.

Sajnos a hétvégén az is kiderült, hogy a tüzet, egészen pontosan tüzeket szándékosan gyújtották, így a helyi hírekben a nyomozás is kiemelt szerepet kap.

********

Sajnálatos módon az elmúlt napokban Tenerife egyes részein, elszigetelt erdőtűz alakult ki.

A Kanári-szigetek kormányának tájékoztatása szerint mintegy 3200 hektárt érint a tűz és nyolc kisebb települést tartanak ellenőrzésük alatt a hatóságok. Az érintett területek a sziget keleti- és egyes északi részeinek a parttól magasabban fekvő részei. Jelenleg is több mint tizenöt helikopter és mintegy 250 tűzoltó dolgozik a tűz megfékezésén.

Azonban Tenerife fő turisztikai területei messze esnek az említett területektől, így a szálláshelyek, a strandok és egyéb turisztikai szempontból fontos helyeket egyáltalán nem veszélyezteti a tűz. A szigeten a légi közlekedés, a kikötők, a repterek és utak is járhatóak, azonban a Teide Nemzeti Parkot és az oda vezető utakat a hatóságok lezárták.

A Kanári-szigetek elnöke szerint az oltási munkálatok rendben folynak, azonban a meleg időjárás nem segíti a rendfenntartók munkáját.

Megkérjük Utasainkat, hogy amennyiben Tenerifén tartózkodnak, vagy a következő napokban ide utaznak ne tegyenek kísérletet feljutni a Teide Nemzeti Parkba!

A ViaSale Travel tapasztalt, helyben élő idegenvezetői és munkatársai folyamatosan figyelik a hivatalos csatornákat és kérdés esetén készséggel tájékoztatják Utasainkat.

A ViaSale Travel egyes, egész napos kirándulásait befolyásolják az útlezárások, ezért azokat kollegáink átszervezik, hogy a sajnálatos körülmények ellenére is biztosíthassuk Utasainknak tökéletes nyaralását!

ViaSale Travel