Az El Lago Martianez park nem egy egyszerű szórakoztatóközpont, vagy vizi park: a Martianez-medencék Európa legnagyobb szabadtéri kortárs múzeuma is. A jól átgondolt építészeti alkotás remek szórakozási lehetőséget nyújt Önnek. A hely megálmodója a híres kanári-szigeteki César Manrique volt, aki számos kortársával együtt alakította ki a különleges vizipark díszleteit. Ez a furcsa keveredése a művészetnek és a szórakozásnak adja a Martianez-medencék különlegességét.

A “Monumento al Mar o a las Olas” medence a tengeri hullámok emlékműve: a betonból készült szobrokat víz veszi körül. A távolból a hullámot idéző szoborcsoport hatalmasnak tűnik, alatta úszva pedig szinte “rádől” az emberre.

El-Lago-Martianez-kortárs-művészeti-központ-Európa-második-legjobb-viziparkja-Kanári-szigetek-ViaSale-Travel-11

A “Las Raíces Al Cielo” részen néhány eukaliptuszfát ültettek el a művészek fejjel lefelé, melynek jelentése: a nem látható dolgok is fontosak.

El-Lago-Martianez-kortárs-művészeti-központ-Európa-második-legjobb-viziparkja-Kanári-szigetek-ViaSale-Travel-7

Az El Lago Martianez medencéi tengervízzel töltöttek, a parkot Puerto de la Cruz-ban találja, közvetlenül az óceán partján. A parkba összesen 7 medencét építettek, mindegyik más-más témát dolgoz fel.

El-Lago-Martianez-kortárs-művészeti-központ-Európa-második-legjobb-viziparkja-Kanári-szigetek-ViaSale-Travel-14

Az egyik leglátványosabb medencébe egy gejzírt építettek, hogy vizi szoborként üzemeljen és bemutassa a helyi szelek változatosságát. Ezt a gejzírt támasztja meg egy vulkánt jelképező “hegy”, amely Tenerife és Lanzarote születésére utal.

El-Lago-Martianez-kortárs-művészeti-központ-Európa-második-legjobb-viziparkja-Kanári-szigetek-ViaSale-Travel-10

Az éttermek is különlegesek a parkban, sőt az egyikről az egész területet belátni, háttérben pedig a Teide vulkán mutatja körvonalait.

A Martiánez jelentése tintahal, amelyet kedvtelésből tartanak egy medencében. Erre a hangulatra építették gyerekmedencét is, ahol a tintahal csápjai óvják a legkisebbeket.

El-Lago-Martianez-kortárs-művészeti-központ-Európa-második-legjobb-viziparkja-Kanári-szigetek-ViaSale-Travel-3

A parkban még számos felfedeznivaló várja Önt, ilyen az a medence is, melynek bejárata egy természetes vízesés, így jelenítve meg a természet erejét.

Képek: actualidadsinmordaza2.blogspot.hu, wikimedia.org, panoramio.com, staticflickr.com, ociocostamartianez.com