A Kanári szigetekre is megérkezik a Geminida meteorraj idén decemberben és a legjobban élvezhető e páratlanul látványos csillaghullás Tenerifén, azon belül is a Teidéről.

A sziget makulátlan levegője tisztán engedi látni ezt a természetes tűzijátékot, még inkább igaz ez a Teide csúcsára, ahol több mint 3000 méter magasan foglalhatjuk el megfigyelőállásunkat.

Bár a meteorraj már december 4.-én megérkezik, a legintenzívebb látványosság a 14.-ről 15.-re virradó éjszakán ígérkezik, helyi idő szerint este 6 órától, amikor óránként akár 100 hullócsillagot is lehet majd látni. A látványt a Hold fénye sem homályosítja majd el, mivel e napon éppen Újhold lesz.

A ViaSale Travel Utazási Irodánál még nem késő lefoglalnia az utazását, hogy Ön is élőben élvezhesse ezt a fantasztikus égi tűzijátékot a maga teljes pompájában.

A Tenerifei kormány összefogva más szervekkel és szervezetekkel élőben közvetíti a csillaghullást, melyet a sky-live.tv online adásában lehet megtekinteni két alkalommal, december 14-én helyi idő szerint 17:55 és 18:10, valamint 22:00 és 22:45 között.