Madeira rengeteg rejtett gyöngyszemet tartogat a turisták számára. Köztük olyan csodás kis településeket, mint a főváros tőszomszédságában található kis halászfalu, Camara de Lobos. A kis település nevét a farkasokról kapta, ami sokak számára meglepő lehet. Ha azonban rájövünk, hogy miért, már nem is annyira furcsa.

Ebben a bejegyzésből megtudhatja, miért kapott ilyen nem mindennapi nevet ez a gyönyörű kis óceánparti település, és természetesen azt is, hogy a Madeirára tervezett vakáció idején miért nem maradhat ki egy látogatás Camara de Lobos-ra a naptárból!

Camara-de-Lobos-Madeira-egyik-legszebb-kisvárosa

A farkasok földje az óceán partján? Hogyan lehetséges ez?

Camara de Lobos Madeira fővárosa, Funchal tőszomszédságában található. Olyannyira, hogy csaknem egybeépült vele. És habár önmagában egy kis halászfalu, a hozzá tartozó településekkel együtt több mint 35 ezer lakossal rendelkezik, és a hasonnevű járás székhelye. Madeira 1425-ben megindult portugál benépesítése során itt alapították meg a sziget nyugati felének első közigazgatási székhelyét, amit aztán néhány év múlva átköltöztettek az előnyösebb fekvésű Funchalba.

Camara-de-Lobos-Madeira-egyik-legszebb-kisvárosa

A kis település több dologról is híres, egyik ezek közül nem más, mint a különleges neve. A Camara de Lobos elnevezés ugyanis tükörfordításban nagyjából annyit tesz, mint „a farkasok szobája”. Ez elsőre sokak számára furcsa lehet, hiszen egy napsütötte, óceánparti faluról egész biztosan nem a farkasok jutnak eszünkbe. Ha azonban egy kissé belepillantunk a település történelmébe, máris kitisztul a kép.
Az első, erre a területére érkező tengeri felfedezők ugyanis 1419-ben “tengeri farkasokat”, azaz fókákat találtak ebben az öbölben, a település pedig ennek köszönhetően kapta a nevét. Mára a fókák az intenzív vadászatnak köszönhetően sajnos eltűntek a területről, emléküket azonban az öböl környékén alapított, kis település azóta is őrzi.

A gyönyörű panorámától a legfinomabb borokig: Camara de Lobos nevezetességei

Camara de Lobos természetesen nem csak az egykorvolt fókákról híres. A település legfőbb látványossága maga az öböl, aminek látványa a Pico da Torre dombocskán épített kilátópontról igazán lélegzetelállító élmény. Szépsége még magát Winston Churchillt is megihlette, aki idősödő korában itt, a szigeten festegette akvarelljeit. A várostól nyugatra emelkedik a Cabo Girão, a Föld második legmagasabb (580 méteres), tengerbe szakadó sziklafala, ami a természet szerelmesei számára szintén elképesztő látványt nyújt.

Camara-de-Lobos-Madeira-egyik-legszebb-kisvárosa

A település ezen felül építészeti remekeiről is híres. A város első kápolnája, a Capella Nossa Senhora de Conceiçao belső festményei például igazán különlegesek, hiszen a halászat egyes munkafázisait örökítik meg. De nem utolsó látvány az 1430-ban épült Szent Sebestyén plébániatemplom (São Sebastião) sem, melynek épületét kék és sárga barokk csempék díszítik.

Camara-de-Lobos-Madeira-egyik-legszebb-kisvárosa

Végül pedig nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kis halászfalu a legfinomabb madeirai bor hazája is egyben. A város feletti domboldal, az Estreito de Câmara de Lobos ugyanis Madeira egyik legfontosabb szőlőtermő területe. Itt termelik a világhírű madeira likőrbor alapanyagául szolgáló szőlőféléket, többnyire kordonos módszerrel, a meredek domboldalak teraszain.

Itt a lehetőség, hogy Ön és családja is felfedezze Madeira csodáit!

Ha szeretne Ön is ellátogatni Madeira csodálatos szigetére és megtapasztalná az igazi madeirai életérzést, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Mindezt olyan, tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a helyet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és a felejthetetlen élményekre koncentrálhasson!

 

Raáb Szilvia

ViaSale Travel