Tenerife a Kanári-szigetek egy igazi gyöngyszeme. Ezt bizonyítják gyönyörű, aranyhomokos strandjai is, melyeknek a turisták messze földről a csodájára járnak. A legszebb és legkülönlegesebb helyeket azonban nem mindenki ismeri.

Ha szeretné, hogy a nyaralás igazán felejthetetlen élmény legyen, most mutatunk Önnek néhányat a legszebb, aranyhomokos strandok közül, melyeket Tenerife szigetén járva egyszer mindenképp érdemes meglátogatnia!

Playa de las Teresitas: a helyiek kedvenc családbarát strandja

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand-1

Playa de las Teresitas Tenerife egyik legnépszerűbb strandja. Nem véletlenül, hiszen a Santa Cruztól mindössze 7 kilométerre, San Andres halászfalucska mellett található, 1 kilométer hosszan elterülő part eszméletlen panorámával rendelkezik. Ezt San Andres színes domboldalon felfutó színes házai, a pálmafák, valamint az aranysárga homok teszi mesébe illően egzotikussá.

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand

A strand tökéletes célpont családok számára, hiszen a fokozatosan mélyülő víznek és a lagúna-szerűen nyugodt, hullámmentes kialakításának köszönhetően gyerekekkel is bátran látogatható. Ennek köszönhetően nemcsak a turisták, de a helyi, tenerifei lakosok is imádják és gyakran töltik itt a szabadidejüket.

Playa de las Vistas: kényelmes kikapcsolódás, hatalmas területen

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand-5

Playa de las Vistas Los Cristianos kikötője mellett helyezkedik el, és mintegy 1 kilométer hossszú sétánnyal és 800 méter hosszú homokos parttal várja Önt. Ez a partszakasz főként arról híres, hogy rendkívül kényelmes, nyugodt vizének köszönhetően pedig igazi családbarát hely, melyet azok is imádni fognak, aki kisgyerekkel érkeznek. A strand nagyságából adódóan szinte sosincs tele, az elmúlt években sokat fejlesztettek a strand felszereltségén, és a part közepén egy szökőkútat is találhat, amely időszakosan működik.

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand-9

Ezen felül a Playa de la Vistas a kerekesszékkel élők számára is a sziget egyik legkönnyebben megközelíthető strandja, hiszen a közlekedést a számukra fenntartott parkoló mellett rámpák és akadálymentes sétányok is segítik.

A partszakaszról akár több strandot is bejárhatunk, hisz alig pár percre sétára esik innen a Playa de Los Cristianos-t vagy Playa de Camisón is. Ezeket akár gyalogosan, a strandokat összekötő sétányon egy kellemes, délutáni séta keretében is bebarangolhatjuk.

Playa de La Tejita: csendes kikapcsolódás, lélegzetelállító környezetben

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand-11

A Playa de La Tejita egy igazán különleges partszakasz, mely egy környezetvédelmi terület kellős közepén helyezkedik el. Nem véletlen, hogy sokan ezt a helyet tartják Tenerife legszebb strandjának. Ennek, és mélyarany homokjának köszönhetően olyan kikapcsolódást garantál, mely egész biztosan örök élmény lesz az Ön és családja részére is egyaránt. A strand sárgás homokjával ellentétben áll a Montaña Roja vörös árnyalata, amelyet vélhetően már a repülőgép leszállásakor megcsodált.

Bepillantás-földi-Paradicsomba-3-népszerű-tenerifei-aranyhomokos-strand-13

A strand 3-4 részre tagolódik, a – főként kezdő – szörfösök által kedvelt rész, a kutyás strand, a családosok strandja  a legnyugodtabb vizekkel, és egy naturista partszakasz, amely közvetlen a vörös hegy, a Montaña Roja lábánál található. A korábban említett strandokkal szemben azonban inkább azoknak ajánlott, akiknek nem a maximális kényelem és a bárok közelsége, sokkal inkább a háborítatlan természet szépsége a fontos. Ugyanakkor a strand környékét erősen feljesztik, egyrészt a kiszolgáló, vendéglátó részeket (nem mellesleg az egyik lejobb indiai étteremlánc egyik tagját itt találja 😊 ), másrészt a strandot is.

Itt a lehetőség, hogy Ön is meglátogassa Tenerife legszebb strandjait!

Ha szeretne Ön is ellátogatni ezekre a lélegzetelállítóan gyönyörű helyekre és szívesen süttetné a hasát Tenerife aranyhomokos partjain, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a helyet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Mindezt annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és az élmények begyűjtésére koncentrálhasson!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája