Gran Canaria szigete kiemelkedő változatosságáról és a napsütésről ismert. A szép hegyes-völgyes tájakon át a sivatagon át az óceánpartig itt mindent megtalálsz. Az egyik ilyen hely, amit meg kell nézni az Puerto Rico, a sziget délnyugati partján.

Gran Canaria nyugati partja a sziget egyik ritkábban lakott területe, és kissé távolabb van a kiépített területektől. Amint elindulsz Maspalomasból és nyugat felé veszed az irányt a táj megváltozik, és a part zordabbá válik.Csak néhány hely van az út mentén – Anfi del Mar, Arguineguín és Mogán – mielőtt a táj megakadályozza, hogy az út tovább kígyózik a sziget körül. Puerto Rico pedig az egyik utolsó állomás az út vége előtt.

Gran Canaria rejtett szeglete

A város első épületei az 1960-as években épültek, az Atlanti-óceánra nyíló völgyek és szakadékok hátterében. A település a szinte teljesen a domboldalhoz tapad, és emiatt egyedülálló mikroklímával rendelkezik, amely egész évben kellemes meleg időjárást eredményez. Puerto Rico Gran Canaria egyik legnaposabb része.

Puerto Rico strandjai

Puerto Ricónak két strandja van. A Playa de Puerto Rico egy mesterséges strand közvetlenül városban. Akkor jött létre, amikor a város első épületei felépültek. Itt minden megtalálható, amit egy városi strandtól elvárható, beleértve a sétányt telis tele jobbnál-jobb éttermekkel, bárokkal és boltokkal. A parton két oldalon lévő hullámtörők egy kis öblöt hoznak létre, és lecsillapítják az Atlanti-óceán felől érkező hullámokat, így rendkívül nyugodt a víz.

Nyugatra található egy másik kiépített strand, a Playa de Armadores, amelyet a dombos táj választ el Puerto Ricótól. A Playa de Armadores-t részben két hullámtörő is körülveszi, így olyan mintha egy tengerbe ömlő úszómedence lenne. A strand körül itt is rengeteg étterem és parkolóhely található.

Vízisportok

 

Az egész éves kellemes meleg Puerto Ricot tökéletes célponttá teszi a vízisportokat kedvelők számára. A jet-skitől, kajakozástól, csónakbérléstől és katamarántúráktól a horgászatig, delfinnézésig az ejtőernyőzésig minden megtalálható. Ezen a partszakaszon a létező 87 cet faj közül 29-nek itt megtalálható, így rendkívül gazdag a vízi élővilág. Érdemes továbbá kipróbálni a Mogánba tartó hajóutat, mely kellemes kikapcsolódást és csodást kilátást nyújt a városra és a szigetre egyaránt.

Gasztronómia

Kiváló partjai és egyedi hangulatat mellett gasztronómiai élményekben is gazdag Puerto Rico! Az egyik legjobb étterem, amit ajánlok a Balcón Canario. Kiváló helyi ételeket szolgálnak fel jó áron – a papas con mojot (szósszal felszolgált burgonya), sertéshúsételeket, friss halakat és kanári sajtokat mind érdemes megkóstolni.
Egy másik kiváló étterem a kikötői hullámtörőn található Olas Locas. A teraszról nézni az óceánt és a naplementét miközben hozzák az isteni kanári fogásokat, fenomenális!  Aztán ott van még a Don Quijote és a La Taberna de María Salinas, mindkettő kivételes menüvel.

Összességében Puerto Rico tökéletes hely egy nap eltöltésére az óceán mellett, Gran Canaria déli partján.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel