Ha Fuerteventura az Ön számára is eddig ismeretlen nyaralóhely, akkor most mutatok pár képet, ami biztosan ámulatba ejti majd!

A Fuerteventurán az egyik legeslegjobb dolog az óceánpart természetes szépsége. Persze a gyönyörű strandok mellett sok-sok más látnivaló is van, de leginkább a strandok azok, melyek miatt sokan visszajárnak erre a bámulatos szigetre. Íme 4 strandos élmény, amelyek biztosan megragadják majd Fuerteventurán.

1.) Az első benyomások

Már a repülőtéren érezni a sziget kisugárzását, a napfény erejét, a szellő hűsítő hatását.

A repülőtérről a szállodába vezető úton már érdemes nézelődnie, ha északi szállást választottak, akkor biztosan elvezet az útjuk a híres homokdűnék mellett, Corralejoban. És ilyen az, amikor itt éri a napfelkelte!

A természetes szépség Fuerteventura

2.) Étterem a vizen

Egyszer az utazás alatt mindenképp érdemes valami gyönyörű kilátással rendelkező étterembe ellátogatnia. Számos spanyol és helyi ételből válogathat szigetszerte, persze sok nemzetközi finomság is várja.

A természetes szépség Fuerteventura

3.) Lélegzetelállító partok

Fényképezőgépet, telefont elő, irány a part! Mivel több mint 150 kilóméternyi strandja van a szigetnek, így nincs könnyű dolga, pár “kötelező” tudnivalót összegyűjtöttem, hogy ki tudja választani ízlésének megfelelő partot.

Az északi partot Corralejo uralja: a vándorló homokdűnékkel tarkított strand mintegy 15 kilométer hosszú.

A természetes szépség Fuerteventura

A nyugati part a szörfösök, kiteosok álomhelye: szél és hullámok várják itt, de a látvány elképesztő és persze azért itt is talál majd fürdésre alkalmas partszakaszokat.

A természetes szépség Fuerteventura

A dél-keleti rész pedig inkább nyugodt vizeket jelent, itt is számtalan strand várja, hogy kipróbálja.

A természetes szépség Fuerteventura

Ha még többet szeretne tudni Fuerteventura strandjairól, töltse le útmutatónkat, ahol nem csak a strandok leírását, de útvonaltervezőt is talál »

4.) Látogasson el egy lakatlan szigetre

Még nem járt lakatlan szigeten? Fuerteventurán erre is lesz lehetősége!

Rövid, 25 perces hajókázás után meglátogathatja Lobos szigetét, ahol nem csak a helyi halászokat találja majd meg, hanem szinte egyedül fürdőzhet a türkíz óceánban. Nap végén vissza kell térnie a szigetről, mert ott szállást biztosan nem talál.

A természetes szépség Fuerteventura

Persze Fuerteventurán nem csak a strandok nyújtanak élményt, de ha igazi pihenős nyaralásra vágyik, akkor itt a helye!