Gran Canaria a sziklamászók kedvence is, de gyakran ők is csak a Roque Nublo-t emlegetik – pedig van ott egy másik szikla is!

Ha Gran Canaria szigetéről szeretne tájékozódni, lépten-nyomon szuper tippekbe fog majd botlani arra vonatkozóan, milyen elképesztő szabadtéri lehetőségek közül válogathat. Rengeteg sportot kipróbálhat a szigeten, varázslatos természeti látnivalókat fedezhet fel, túrázhat lábon vagy két keréken, lovagolhat tevéken és hullámokon, sétálhat, golfozhat, és persze hegyet, sziklát is mászhat.

Sokan keresik fel kifejezetten az utóbbi célból a szigetet, és jellemzően mind ugyanazt a csúcsot igyekeznek meghódítani: a híres Roque Nublo-t. Valószínűleg Ön is erre vonatkozóan talál majd több információt, pedig fellelhető a szigeten egy másik, csodálatos és némi erőfeszítést megérdemlő szikla is: a Roque Bentayga. Utóbbinak remek infrastruktúrája és látogatóközpontja ellenére közel nincs annyi látogatója, mint híresebb testvérének, miközben a sziget egyik leglenyűgözőbb pontjáról beszélünk. Ezért javaslom Önnek, járuljon hozzá egy látogatással a Bentayga jó hírének, és saját, a szigeten gyűjtött élményeiknek a növeléséhez.

Gran-Canaria-sziklamászás-túra-Roque-Bentayga

Bentayga pontos koráról nincsenek információk, de az biztos, hogy már a sziget őstörténetének is szemtanúja volt. Jelenlegi látogatóközpontját Cruz de Tejeda és San Bartolomé de Tirajana között, egy hajtűkanyarokban gazdag, jól kitáblázott út végén találja. Alapvetően innen érdemes kezdenie az ismerkedést ezzel a csodás hellyel. A központ munkatársai nagyon segítőkészek és rengeteg hasznos információval látják el, de az interaktív kiállítóelemek is rendkívül érdekesek, érdemes erre is szánnia egy kis időt.

Gran-Canaria-sziklamászás-túra-Roque-Bentayga

A látogatóközponttól tovább indulva csodás növények és állatok kísérik majd sétája közben, melynek során csak a szél suttogása töri meg a csendet. A Bentayga szikla alatt, kelet-nyugati irányban húzódik egy barlang, amit ugyan nem jelöl külön tábla, de a park személyzete örömmel útba igazítja Önt. Kérdezzen rá, éljen ezzel a lehetőséggel, hisz innen olyan kilátásban lehet része, amire egy életen át emlékezni fog. A látvány miatt ezen a helyen érdemes szünetet tartania, és akár beiktatni egy pikniket is. Nincs az az étterem, amelyik versenyezhetne a Bioszféra Rezervátum csodáival, és a minden irányban felejthetetlen panorámával.

Gran-Canaria-sziklamászás-túra-Roque-Bentayga

Sokak szerint a Bentayga Gran Canaria igazi szíve, és aki itt jár, már a sziget részének érezi majd magát. De ha nem is érinti ennyire mélyen a csúcs hangulata, az biztos, hogy sok-sok csodás élménnyel gazdagabban távozik majd innen. A látvány mellett a jól felszerelt látogatóközpont és a kiépített, biztonságos utak miatt szerintünk egy esélyt mindenképpen megérdemel a Roque Bentayga!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája