Tenerife egyik fontos szimbóluma az Auditórium, amely egy rendkívül impozáns épület Santa Cruz kikötőjének közelében. A hófehér épület az Atlanti-óceán hullámait jeleníti meg és éles ellentétben áll a mellette található kastéllyal és az ugyancsak a közelben található botanikus kert, a Palmetum zöldjével.

Sztárok Santa Cruzban Tenerife Kanári-szigetek

Az Adán Martín Auditorium különleges épülete mellett található egy sokkal kevésbé ismert, de érdekes látnivaló: a száz arc sziklái. Egy bolgár művész, Stoyko Gagamov alakította az Auditórium vízparti köveit szokatlan szabadtéri művészeti galériává, ahol híres zenészek portréit festette meg. A “galériát” a Google műholdas keresőjével is megnézheti, ha ide kattint.

A zenészek mellett szerepel egynéhány olyan festmény is, amely nem egy zenészt mintáz: az egyik ilyen természetesen Adán Martín portréja. A kanári politikus hosszú évekig dolgozott azért, hogy az Auditórium megépülhessen, így már nem csak a neve, hanem egy apró portré is őrzi emlékét.

Legközelebb, amikor felkeresi az Auditoriumot, keresse meg kedvenceit! Addig is, amíg erre jár, készítettem egy albumot:

Revolution Slider Hiba: Slider with alias auditorium not found.
Maybe you mean: 'utazas-kiallitas-2020' or 'gran-canaria' or 'tenerife' or 'fuerteventura' or 'lanzarote'

 

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája