Tudta, hogy Tenerife egykor kilenc királyságra volt felosztva és minden egyes területnek meg volt a saját királya? A hatalmon lévőket úgy nevezték, hogy menceyek és a mai napig láthatja szobraikat, Candelaria városában.

Tenerife-Candelaria-varoslatogatas-kanari-szigetek-2

A hatalmas szobrok mindegyike büszkén és védelmezően áll Tenerife egyik különleges épülete, a Candelaria bazilika előtt. Tenerife szent helye, Candeleria az egyik leglátogatottabb területe a szigetnek, hisz tradíciókban és egyéb kulturális értékekben is bővelkedik, amelyek a mai napig lenyűgözik az ide látogatókat.

Ha Tenerifére gondol, két kép jelenhet meg ön előtt a szigetről: a kemény vulkanikus kőzetek, amelyek a helyiek szerint a guanche harcosokra emlékeztetnek. És megtalálhatja a sziget másik oldalát is: a tengerpartokat, a viráglombokat, ez pedig a Lady Candelariára emlékeztethetik.

A Candelaria bazilika

Tenerife-Candelaria-varoslatogatas-kanari-szigetek-2

Érdemes ellátogatnia ebbe az apró, óceánparti városba és persze a sziget legfontosabb szent helyére. A Candelaria bazilika magasztosan áll a városka főterén. A fehér és barna épület talán az egyik legszebb vallási színhelye Tenerifének. A bazilika békés, csöndes belső terei nem csak megnyugvást nyújtanak az ide látogatóknak, de freskói is elképesztőek: ha felnéz a mennyezetre észreveheti a fehér és szürke aranyból készült festményeket.

Az arany keretbe foglalt Lady Candelaria

A Candelaria-i Szűz a Kanári-szigetek védőszentje és meglepő módon egy fekete Madonna, amely egyik kezében egy csecsemőt tart. A szobor – helyi szokások szerint – gyakran cserél ruhát, sőt a fontosabb vallási eseményekre is elviszik.

Candelaria az elbűvölő város

Tenerife-Candelaria-varoslatogatas-kanari-szigetek-2

Candelaria városa nem egy nyüzsgő település. Ennek ellenére, vagy épp ezért érdemes ide ellátogatnia: a bazilika, az egykori királyokat ábrázoló hatalmas szobor, és a madonna külön-külön is hozzájárul a valódi Tenerife felfedezéséhez!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája


Legjobb tenerifei karácsonyi és szilveszteri utakhoz klikk ide »

Tenerife-utazas-karacsony2