Ha nem csak a tengerparton heverésznél koktéllal kezedben, hanem aktív vizes kikapcsolódásra vágysz, Tenerife az egyik legjobb választás! A Kanári-szigetek ugyanis sosem okoznak csalódást, ha egy akciódús jet-ski túráról, bálnalesről vagy tengeri horgászatról van szó. Mártózz meg te is Tenerife fergeteges vizes programjaiban, mutatjuk mikkel kezdj, ha felhőtlen kikapcsolódásra és némi adrenalinlöketre vágysz.

Tenerife partjait az Atlanti-óceán mossa, ezért nem meglepő módon rendkívül változatos élővilággal rendelkezik. Azonban nemcsak ezek felfedezése okozhat felemelő élményeket, hanem azok az izgalmas programok is, amelyek segítségével akár az óceán hullámait is meglovagolhatod.

4 imádnivaló vizes program, ha Tenerifén nyaralsz

Hajókirándulás és bálnales üvegfenekű hajóval

Hajókirándulás-bálnales-üvegfenekű-hajóval–Tenerife-1

Vétek úgy távozni Teneriféről, hogy kihagyod ezt a lenyűgöző hajókirándulást és bálnalest. Hogy miért? Tudtad például azt, hogy a világ 79 cetfajából 29 a Kanári-szigetek térségében is megtalálható? Rajtuk kívül delfinek és teknősök, no meg persze gyönyörű tengeri halak, korallzátonyok is a tenerifei partok élővilágának részét képezik. Ráadásul a bálnák és a delfinek egész évben itt lebzselnek, úgyhogy biztosan lencsevégre kaphatsz te is néhány magamutogató példányt.

Viasale_Tenerife_vizesprogramok

Maga a kirándulás egyébként Puerto Colon kikötőjéből indul, ahonnan az üvegfenekű tengerjáró Los Gigantes felé veszi az irányt. Tovább fokozza az élményt az is, hogy menet közben nemcsak az állatokat figyelheted meg, ahogy elsuhanunk fölöttük vagy mellettük, de a kirándulás 4,5 órás időtartama alatt akár az Atlanti-óceánba is bemerészkedhetsz, illetve a vízisport szenvedélyednek is hódolhatsz. De csak a könnyű és ízletes ebéd elfogyasztása után.

Hajókirándulás-bálnales-üvegfenekű-hajóval–Tenerife-3

Búvárkodás és snorkel Tenerifén

Buvarkodas-Tenerifen-4

Mi lenne jobb módja az Atlanti-óceán változatos élővilágának felfedezésére, mint a búvárkodás? Külön jó hír, hogy a programra kezdők is jelentkezhetnek, hiszen a merülés teljes idején biztosított a szakértő kísérő, aki biztonságosan instruálja a kezdő búvárokat. Persze nem muszáj rögtön az óceán fenekét felkeresni, snorkelezésre, azaz könnyűbúvárkodásra is van lehetőség, ha a komolyabb merülés első látásra ijesztőnek tűnik.

Buvarkodas-Tenerifen-4

 

Tengeri horgászkirándulás

utak-kanari-szigetek-tenerife-programok-magyarul-tengeri-horgaszkirandulas-9

Utaztál már mélytengeri halászhajóval? Próbáltál már a óceánban horgászni? Ha nem, akkor a tengeri horgászkirándulást semmiképpen se hagyd ki! A program nemcsak gyakorlott horgászok számára ajánlott, hanem kezdőknek is, hiszen a kirándulás egy tengeri halászatról szóló oktatással kezdődik. Ennek kapcsán megtudhatsz mindent a helyiek horgásztechnikájának csínjáról-bínjáról, a honos és az évszaknak megfelelően elérhető halfajtákról, valamint a biztonságról.

udules-tenerife-programok-magyarul-tengeri-horgaszkirandulas-5

Egyébként nem kell a horgászfelszereléssel terhelned a poggyászodat, hiszen a horgászbotot és a csalit is biztosítjuk. Hogy milyen fogásra számíthatsz, az természetesen az évszaktól is függ, de általánosságban véve a 4 órás, üdítőkkel, gyümölcsökkel és helyi snackkekkel megtámogatott programon tonhal, többféle marlin, dorado, bonito, nyugat-afrikai makréla is a horgodra akadhat.

Maga a halászhajó egyébként Los Cristianosból indul és 6–9 csomós tempójával vagy Alcala, vagy El Médano felé veszi majd az irányt. Ez az egyik legjobb program, ha szereted a horgászatot. Pergetésre fel!

kanari-szigetek-utazas-tenerife-programok-magyarul-tengeri-horgaszkirandulas-8

Jetski Safari

A sebesség, a száguldás és az óceán szerelmeseire szabott program a Jetski Safari! Még akkor is érdemes belevágni, ha esetleg korábbról még nincs tapasztalatod ezzel a hullámlovagló járművel, mert egy rövid felkészítéssel és a szervező által biztosított mentőmellénnyel máris óceánra kész lesz a tudásod.

Tenerife-Kanari-sziget-Jet-Ski-Safari-3-1

A Jetski Safari során lehetőséged van arra, hogy az 1 vagy 2 órás időtartam alatt többféle útvonalat is kipróbálj. A túra Las Galletas elbűvölő tengerpartján veszi kezdetét, de, hogy utána például Pal Marig merészkedsz el vagy akár La Caletáig, az már csak rajtad és a rendelkezésedre álló időn múlik. És a legjobb benne az, hogyha szeretnéd, akár a pároddal vagy barátoddal is megoszthatod az élményt, hiszen kísérőt is vihetsz magaddal.

Tenerife-Kanari-sziget-Jet-Ski-Safari-11

Te melyik vizes élményt fogod legközelebb kipróbálni Tenerifén?

Raáb Szilvia

ViaSale Travel