Lanzarote a kanári-szigetek egyik legkedveltebb szigete, és természetesen nem véletlenül. Egy igazi gyöngyszem, ami rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára. Olyannyira, hogy egy rövidebb nyaralás során akár nehéz is lehet választani ezek közül.

Éppen ezért most mutatunk 3 olyan látványosságot, melyeket mindenképp érdemes megtekinteni abban az esetben, ha Lanzarote szigetére tervezzük a vakációt.

Holdbéli táj a mediterrán világban: Timanfaya Nemzeti Park

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára 2

A Timanfaya Nemzeti Park Lanzarote egyik legnépszerűbb látnivalója. Nem véletlenül, hiszen az 1700-as években kitört vulkán igazán különlegessé formálta a tájat. Éppen olyanra, mintha a Holdon járnánk. Ráadásul a Park területén tömérdek vulkán található, melyek többsége már nem aktív, ám talpunk alatt a mai napig érezhetjük a föld alatt zajló vulkánikus tevékenységet.

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára 2

Ezt a vulkanikus fortyogást használja ki az El Diablo étterem is, ahol a vulkán gőzében készítik el az ételeket. ha itt járunk, ez az élmény egyértelműen kihagyhatatlan. De a Nemzeti Parkban egy múzeum is található, amely részletesen bemutatja az ott található kőzeteket, így a kirándulás azok számára is érdekes, akik mindig szeretnek valami újat tanulni. A bejáratnál pedig egy tevepark, is található, ahol akár tevegelésre is indulhatunk, ami pedig igazán különlegessé és emlékezetessé teheti a kiruccanást.

Fontos tudni azonban, hogy a Nemzeti Park területén csak szervezett túra keretei közt vagy idegenvezetővel kirándulhatunk. Éppen ezért érdemes előre gondolkodni, ha Lanzarote szigetén járva szeretnénk erre a varázslatos helyre ellátogatni.

Utazás a Föld középpontjába: Cueva de Los Verdes

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

A Cueva de Los Verdes egy vulkanikus barlang, amely a Mount Corona 4000 évvel ezelőtti kitörésénél alakult ki. A Tunnel of Atlantis része, ami a világ leghosszabb lávacsatornája. Az összesen 6 km-es barlang 1 km-es része nyitott a látogatók számára, melyet 3 szinten lehet megtekinteni. A barlangban rendszeresen tartanak szervezett túrákat, ahol az élményt fényjátékkal teszik igazán lenyűgözővé.

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

A vulkanikus barlangok régen nagy jelentőséggel szolgáltak a helyi lakosok számára, hiszen ezekre a helyekre bújtak az akkortájt rendszeres kalóztámadások elől. De külön érdekesség, hogy az Utazás a Föld középpontja felé című filmet is a Cueva de Los Verdes-ben forgatták.

A növénykedvelők Paradicsoma: Jardin de Cactus

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

Ha Lanzarote szigetéről beszélünk, sokaknak azonnal a kaktuszok jutnak eszébe. Nem véletlenül, hiszen több mint 4500 fajta él ezen a kis szigeten, melyek a legkülönlegesebb látnivalók közé tartoznak.

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

A Jardin de Cactus, azaz a kaktuszkert Lanzarote északi részén található és több mint 1000 kaktusznak ad otthont, melyek a világ különböző tájairól származnak. A kert igazán különleges látvány, hiszen a vulkáni kúpokból kinövő kaktuszok mellett, tavak és hangulatos ösvények, valamint egy szélmalom is díszíti. A legkülönlegesebb látványt a Jardin de Cactus augusztus és szeptember között nyújtja, hiszen a legtöbb fajta ebben az időintervallumban virágzik.

Fedezze fel Lanzarote szigetét!

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

Ezzel a 3 látnivalóval természetesen korántsem merül ki a látnivalók száma, melyeket Lanzarote szigete az utazók számára kínál. megannyi gyönyörű táj, megannyi csodálatos strand, melyek mind arra várnak, hogy Ön és családja felfedezze őket.

A 3 legfontosabb látnivaló Lanzaroten minden utazó számára

Amennyiben pedig szeretné élően is megtapasztalni a sziget által kínált, csodálatos látnivalókat, mi segítünk abban, hogy a Kanári-szigetekre tervezett nyaralás igazán emlékezetes és felejthetetlen élményekben gazdag lehessen!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel