Gran Canaria varázslatos szigete nemcsak a lenyűgöző tájak és festői strandok hazája, hanem a mélyen gyökerező hagyományoké és a gazdag kulináris élvezeteké is. Ezen a különleges kiránduláson Gran Canaria szigetén, bepillantást nyerhetünk a sziget múltjába és jelenébe, miközben megismerjük az ősi mesterségeket, helyi termékeket kóstolhatunk, és felfedezhetjük a természet csodáit. Fedezd fel a szigetet magyar idegen vezetővel!

1. Állomás: Gran Canaria legősibb sótelepe

Kirándulásunk első állomása a sziget legősibb sólepárlója, amely több mint 250 éve szolgálja a helyi közösséget. Itt megismerhetjük a sókészítés tradicionális folyamatát, és választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy vajon szüksége van-e a szervezetünknek sóra. Las Salinas védett területe azonban nem csak a sótermelésről híres. A helyszín gazdag történelmi emlékekben is, mint például a második világháború idejéből származó romok, valamint az ősi spanyol kultúrák előtti Necrócopolis. Az itt található táj nemcsak a történelmi értékei miatt különleges, hanem az átvonuló vándormadarak, különösen a szárcsák miatt is, akik rendszeresen megpihennek ezen a területen.

Las Salinas

2. Állomás: Telde ősi olajfaligetei

Kirándulásunk következő állomása Telde napsütötte dombjain található, ahol egy különleges biogazdaságot látogatunk meg. Ez a birtok híres a nemzedékről nemzedékre szálló hagyományos olajfák szüretelési módszereiről. Több mint 1000 olajfa borítja ezt a festői területet, ahol az olívabogyó és az olivaolaj előállítása a legősibb technikákkal történik. A látogatók nemcsak a szüretelés folyamatát ismerhetik meg, hanem helyben készült finomságokat is kóstolhatnak, mint például olívabogyót, olívaolajat, bort és sajtokat.

3. Állomás: Agaete völgyének kincsei

Utunk utolsó állomása Gran Canaria egyik legszebb és legtermékenyebb völgyébe, Agaetebe vezet. Ez a völgy híres narancs-, kávé- és borültetvényeiről, amelyeket több mint 200 éve művelnek. Az Agaete-völgy különlegessége, hogy itt a kávéültetvényeket narancs-, mangó-, guava- és avokádófák árnyékában termesztik, ami egyedülálló Európában. A birtok látogatása során a vendégek megismerhetik a kávé és a bor előállításának titkait, miközben a helyi termékek legjavát kóstolhatják.

Fedezze fel Gran Canaria igazi arcát!

Ez a kirándulás tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük a sziget mélyen gyökerező hagyományait, miközben elmerülünk a sziget ízeiben és történelmében. Legyen szó sólepárlásról, olajfák szüreteléséről vagy kávé- és borültetvényekről, a sziget minden szeglete egyedi élményeket kínál a látogatóknak. Csatlakozzon hozzánk ezen a felejthetetlen utazáson, és fedezze fel a sziget rejtett kincseit magyarul!

Gran Canaria látnivalók és szállás tippek

ViaSale Travel

Kövessen minket a Facebookon is: https://www.facebook.com/viasaletravel

Hotelkínálatunk: https://viasaletravel.hu/szallodak/

Fakultatív kirándulásaink: https://viasaletravel.hu/program-kereso

Autóbérlés: viasaletravel.hu/autoberles-gran-canaria/

Transzfer: viasaletravel.hu/repteri-transzfer-gran-canaria-szigeten/