Azt hittem, La Gomera szigete egy 1 napos kaland… aztán kiderült, hogy egy egész hetet is el lehet itt tölteni.
Ha az embert Tenerifére varázsolja a sors, egy repülő vagy a kalandvágy, és olyan helyeken jár, ahonnan rálát a közeli La Gomera szigetének csodálatos sziluettjére, egészen biztosan napról napra nőni fog benne a kíváncsiság – míg egy napon azon kapja magát, hogy képtelen megálljt parancsolni a vágyainak, és úton van a szigetre.
Nos, ez az egyik legjobb dolog, amit tehet. Persze, ha csak egy napja van, akkor is induljon útnak, mert La Gomerából a legkisebb “adag” is sokkal, de sokkal jobb, mint a semmi.
Ahhoz, hogy gomerai kalandja a lehető legjobban sikerüljön, az utazáson kívül az étkezéssel lehet érdemes még előre terveznie. Részemről azon utazók körét gazdagítom, akik nyaraláskor a gyomrukon keresztül is szeretik felfedezni az új helyeket, és az a helyzet, hogy La Gomera ebből a szempontból is egy remek választás.
A Kanári-szigetekről általában elmondható, hogy sajátos klímájának köszönhetően rengeteg olyan helyi zöldség és trópusi gyümölcs játszik fontos szerepet a konyhai hagyományokban, amik számunkra nagyrészt ismeretlenek. Aki ezekkel ismerkedne, annak a Plaza de la Constitución vonzáskörzetében található Las Carabelast ajánlanám, aminek a kínálata kifejezetten az egzotikus gyümölcsleveken alapul.
Aki viszont már kifejezetten az éhsége csillapítására keres megoldást, annak Vallehermoso közelében ajánlom a Roque Blanco éttermet: ajánlatai közt megtalálható minden, ami a tradicionális La Gomera-i gasztronómiához hozzá tartozik, a pálmasziruptól a sajtkrémig. Ízei karakteresek, határozottak, alapanyagaik pedig mindig frissek és természetesek.
Ha a szigetre indulunk, erdők, vulkánok, völgyek, nemzeti parkok, kilátások, bájos kisvárosok, legendák, kedves helyiek és érdekes hagyományok várnak ránk!
Raáb Szilvia
ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája