A Kanári-szigetek legnagyobbika a strandjain elszürcsölhető koktéljainál sokkal több finomsággal várja – bemutatjuk a 9 legjobbat!

A Kanári-szigetek általában, és azon belül is Tenerife egy igazi, téli-nyári üdülőhely, az egyetlen európai egzotikus nyaralóhely. Jellemző Tenerifére a “minden az egyben élmény”:  a túrázástól a strandoláson át a kulturális látnivalókig mindent megtalál a szigeten! Botanikus kertek, múzeumok, barlangok, válogatott csodák várnak arra, hogy felfedezze őket akár gyerekkel, akár gyerek nélkül.

Ennek ellenére legtöbbünk fejében egy télen-nyáron meleg, nyaralásra nyaralásra, pihenésre termett sziget képe jelenik meg, ha Tenerife szóba kerül. Ez persze nem csoda, hiszen fantasztikus partjai, lenyűgöző strandjai révén elsőosztályú helyszín egy óceánpart kikapcsolódásra is, de annyi mindent nyújt még, hogy igazán kár lenne beérnie ennyivel.

A bőség zavara azonban megnehezítheti a helyzetét, ezért összegyűjtöttük Önnek azt a 9 látnivalót, amit semmi esetre sem szabad kihagynia a pihenése során.

5. Playa de Las Teresitas

9-legérdekesebbenerifeiátnivaló-1


Ha már előző cikkünk utolsó állomását, Santa Cruzt elérte, akkor a Playa de Las Teresitast mindenképpen érdemes beiktatnia. A képeslapra kívánkozó kilátás, a finom, arany homokkal borított strand, a nyugodt víz mind-mind olyan élményt nyújtanak, melyre még évek múltán is egy nagy mosollyal fog visszaemlékezni. Az itteni homok alighanem a legfinomabb, amit valaha érintett.

6. Botanikus kert

9-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-7

A Puerto de la Cruz-ban található 18. századi botanikus kert trópusi növények elképesztő tárházát vonultatja fel Önnek. Ezek közül is kiemelkedik egy 200 éves fügefa. Bár maga a kert nem túl nagy, hangulata annyira magával ragadó, hogy érdemes egy jó könyvvel és kávéval felkészülve, hosszabban elidőznie itt.

7. A Masca-völgy

9-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-7

Ez a csodás falu olyan látványt tartogat Önnek, amelyet biztosan emlegetni fog. Ha megküzdött a szerpentinnel és eljutott ebbe az eldugott kis faluba, igyon meg egy Barracitot az egyik étteremben!

8. Garachico

9-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-7

Puerto de la Cruz környékén járva ezt a lenyűgöző kis falut nem szabad kihagyni! A hangulatos, kedves kis kávézókban, éttermekben, és érdekes boltocskákban kellemes időt tölthet. Amilyen apró Garachico maga, annyira grandiózus a kilátás, miközben az élet, itt kellemesen, lassan hömpölygő, így segít Önnek kikapcsolni.

9. Punta de Teno

9-legérdekesebb-tenerifei-látnivaló-7

Ami ez ellen a látnivaló ellen szól, épp azt az érvet tudjuk felhozni mellette is: csak autóval közelíthető meg, de az ide vezető út kifejezetten kalandos, izgalmas és látványos. A teljes régiót nemzeti parkká nyilvánították, és ennek megfelelően az érintetlen természet könnyen elvarázsolja majd.