Egyik szigetet se. Mind ugyanazt tudja: örök jó idő, természeti csodák, napfény, csodás strandok – mit is keresne itt? 🙂

Miért érdekelné önt néhány sziget, amiket “az örök tavasz szigetének” is neveznek? Kiszámítható klíma, folyton kellemes hőmérséklet, egész évben nyíló, csodás virágok… hát nem jobb, ha nyáron nyár van (vagyis kánikula és viselhetetlen forróság), télen meg tél fagy, jég és társai?

1. Mindegyik sziget partjain csodás, változatos strandok váltják egymást. Ahol pedig strand van, ott víz is terem… Hát nem jobb az uszoda hideg köve a meleg, puha homoknál?

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-1

2. A nyolc szigeten összesen négy nemzeti parkot találhat, és ezek közül az egyikben található Spanyolország legmagasabb pontja… A nemzeti parkokban könnyen eltereli az ember figyelmét a csodás kilátás, és a fantasztikus tájak. Nem hangzik túl jól, ugye?

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-2

3. Lávamezők, kráterek, föld alatti barlangrendszerek, különböző kőalakzatok, sziklák… és itt kell közlekedni, keresztülvágni, kikerülni. Hát nem jobb az üzembiztos napi rutin a megszokott aszfalt- és betonutakon?

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-3

4. Hosszú, hosszú kilométereken át húzódó, csodálatos homokos strandok, amiken gyakran nem is találkozik emberrel… hogy fog így felébredni, miután elaludt a napon, ha senki nem találja el a labdájával, nem teríti be véletlenül a homokkal, nem akarja pont ön mellé leszúrni a napernyőjét, nem bömbölteti a telefonjáról a zenét… ez elég ijesztően hangzik!

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-4

5. Azon kívül, hogy a szigetek számos pontjáról csodálható meg olyan formában a csillagos ég, ahogy máshonnan a fényszennyezés miatt nem igazán, még fantasztikus obszervatóriumokat is találni némelyik szigeten – ez mit is jelent pontosan? Beállt, meghúzódott, fájó nyak- és vállizmokat az életre szóló élményt jelentő csillagbámulás után…

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-5

6. Képzelje el, hogy Pozo Izquierdo egyik strandján ül, jó, tényleg szép a part és a víz, az idő is kellemes, de Szörf Világbajnokság van… azaz szél. Összekócolja a hajat, telefújja homokkal a törölközőt, és közben olyan mutatványokat láthat, amiért mások elképesztő keményen dolgoztak, éveken keresztül… hát kinek kell ez?

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-6

7. De nem csak a szörfös események emelkednek ki a hétköznapokból. Nem bizony. Karneválok, helyi ünnepek is előfordulnak, zenével, parádéval, gálákkal, jelmezversenyekkel, tűzijátékkal, az utcán táncoló és éneklő emberekkel… most komolyan, ki akarna egy jókedvű, pezsgő, életörömben és mosolyokban tobzódó tömeget kerülgetni?

7-jó-ok-arra-hogy-soha-ne-látogassa-meg-Kanári-szigeteket-7

Szörnyen hangzik, ugye? Persze tudom, vannak olyanok, akik nem hisznek nekem, és ide akarnak majd jönni, hogy személyesen is megtapasztalják, igazam volt-e! 🙂

Várjuk szeretettel!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája