Hogyan érdemes gyerekkel eltölteni az időt Tenerifén? Mi sem egyszerűbb: számos program várja a legkisebbeket is és a kamaszokat is ezen a szigeten. Most összegyűjtöttem a legjobbakat, hogy kedvére és gyermeke korának megfelelő programok közül választhasson.

1. Látogasson el az izgalmas Aqualandba

5-5-legjobb-gyerekprogram-Tenerifén-amit-a-szülők-is-élvezni-fognak

Playa de las Americasban található az egész család szórakozását biztosító csúszdapark. A kamikaze csúszdától a zárt “kígyócsúszdáig” sok élmény várja. Külön kialakított területen sekély vizű medencék és bébi csúszdák várják a legkisebbeket. Az Aqualand egyik leglátványosabb mutatványa, a naponta kétszer megrendezett delfin show, amely közel 45 perces. Ez után lehetősége van közös fotót készíteni a delfinekkel (külön díj ellenében).

Jegyvásárlás >>

2. Bálna- és delfinnézés

5-5-legjobb-gyerekprogram-Tenerifén-amit-a-szülők-is-élvezni-fognak

Egy hajókirándulás Tenerife partjainál egyedülálló élmény! Élvezze az autentikus arab vitorlás hajó nyújtotta kényelmet, gyönyörködjön a Kanári-szigetek vizeinek élővilágában, bálnákban, delfinekben, egy kis szerencsével tengeri teknősökben, vízimadarakban, vagy repülőhalakban.

Fedezze fel Tenerife partvidékét Puerto Colontól Los Gigantes hatalmas szikláiig, fürödjön a híres Bahia de Masca öbölben, miközben élvezheti a napsütést és az óceán csendjét. A hajó méreteinek köszönhetően kényelmesen élvezheti a kirándulást, melynek során a legénység ebéddel is várja.

Jegyvásárlás >>

3. Loro Park

5-5-legjobb-gyerekprogram-Tenerifén-amit-a-szülők-is-élvezni-fognak

Az exkluzív egész napos vezetett túra a Loro Parque-ban egyedülálló élmény, amelynek során valóban felfedezheti a Loro parkot. A 10:00 órakor induló túra azt is bemutatja Önnek, hogy mi zajlik a kulisszák mögött!

A túra során megtekintheti az egyedülálló papagáj- és oroszláfóka show-t is, valamint megismerheti a Loro Parque minden titkát!

Ebédjét az egyik legjobb tenerifei étteremben fogyaszthatja el, a Brunelli’s Steakhouse-ban. Végül a látogatást a delfinek és az orkák lenyűgöző bemutatóival fejezheti be.

Jegyvásárlás >>

4. Tudományos és Világegyetem Múzeum

5-5-legjobb-gyerekprogram-Tenerifén-amit-a-szülők-is-élvezni-fognak

Az űr rajongói szívesen látogatnak el a Tudományos és Világegyetem Múzeumba, amely egy hagyományos múzeum és egy tudományos élménypark keveréke. A múzeum La Lagunában található, több mint 70 interaktív játékkal. Ez a kiállítás szórakoztató módon mutatják be űr legfontosabb titkait.

5. Irány Tenerife családi strandjai

5-5-legjobb-gyerekprogram-Tenerifén-amit-a-szülők-is-élvezni-fognak

Természetesen tilos kihagyni a strandokat! Erről már számtalanszor írtam, de az örökzöld témát a legjobban ebből a “kisokosból” ismerheti meg: Tenerife legjobb strandjai

Az Ön nyaralása biztosan nem lesz tökéletes, ha nem látogat meg egy-két alkalommal egy-egy strandot. Tenerifén rengeteg családbarát strand közül választhat, a sziget strandjai ideálisak a kicsik számára, mert a kiépített strandokon a víz általában sekély.

A Playa Las Vistas Beach Los Cristianosban található, Tenerifétől délre. Talán az egyik legszebb, de biztosan a legnagyobb strandja Tenerifének, amit hullámtörők védenek, a víz sekély és számtalan szolgáltatást talál a környéken.

A strand feletti sétány összeköti ezt a strandot az El Camisón stranddal (amely szintén tökéletes strand a gyerekek számára) és a Los Cristianos stranddal.

Tenerife déli részén ajánlom még a Playa Fañabe-t és a Duque strandot, mindkettő Costa Adejében található.

Gyerekbarát hotelek Tenerifén (rövid válogatás)

Már sokszor írtam a gyerekbarát szállásokról, de azért itt mutatok párat a legjobb ajánlataink közül. Mindegyiket nyugodt szívvel ajánlom Önnek, hisz nem csak napi kapcsolatban állunk a hotelekkel, hanem folyamatosan látogatjuk is a szálláshelyeket.

Gazdaságos szálláshelyek főként önellátással:

Vigilia Park***
Laguna Park II**
SOL Arona Tenerife***

Középkategóriás hotelek, kényelmes studióval vagy apartmannal – strandközelben:

Hovima Jardin Caleta***
Hovima Santa Maria***
SOL Sun Beach***

Kifejezetten “gyerekes” hotelek:

RIU Buena Vista****
Spring Hotel Bitacora****
Hovima La Pinta Beachfront Family Hotel****

Luxushotelek családoknak:

Barcelo Tenerife*****
Roca Nivaria Gran Hotel*****
GF Victoria*****

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája