Gran Canaria látnivalói valószínűleg több méter hosszú listát tennének ki, most megkerestük azokat, amik nélkül nem érdemes hazaindulnia a nyaralásból.

Roque Nublo

A Roque Nublo egy 80 méter magas vulkanikus kőzet, mely felkerült az Unesco természeti kincseinek listájára is. Tejedában, a város központjától nem messze található a vulkánkitörés után megmaradt kőzet. A 4,5 millió éves Roque Nublo az egyik legnépszerűbb látnivaló a túrázók körében.

Roque-Nublo-5-kihagyhatatlan-látnivaló-Gran-Canaria-Kanári-szigetek-Viasale-travel

Maspalomas

Maspalomas a második leghosszabb strand Gran Canaria-n és főként homokdűnéiről ismert. A különleges ökoszisztéma fenntartásához Ön is hozzájárulhat, ha gyalogosan vagy teveháton keresi fel a közeli lagúnát.

Maspalomas-5-kihagyhatatlan-látnivaló-Gran-Canaria-Kanári-szigetek-Viasale-travel

Viera y Clavijo botanikus kert

Viera y Clavijo botanikus kertje Gran Canaria észak-keleti részén található. A Viera y Clavijo is bizonyítéka a Kanári-szigetek mikroklímájának: a déli rész sivatagos, míg északon burjánzó parkok várják. A botanikus kertben megtalálhatóak Gran Canaria őshonos növényei is. A parkban mintegy 500 növényfaj található a Kanári-szigetekről és más makronéziai szigetekről. Többek között kaktuszokat, pozsgásokat, sivatagi virágokat, fenyőket csodálhat meg. A botanikus kert fontos kutatási központ is, így könyvtárával és laboratóriumával is hozzájárul a szigetek ökoszisztémájának megőrzéséhez.

Viera-y-Clavijo-botanikus-kert-5-kihagyhatatlan-látnivaló-Gran-Canaria-Kanári-szigetek-Viasale-travel

Pueblo Canario

Pueblo Canario jelentése: kanári falu, város. Pueblo Canario Las Palmasban található, amely a spanyol kultúra tükrét nyújtja Önnek. Minden csütörtökön és vasárnak népzenei előadásokkal szórakoztatják az erre járókat. Pueblo Canario ad otthont a Nestor múzeumnak, valamint több  művészeti galéria is található ezen a környéken.

Pueblo-Canario-5-kihagyhatatlan-látnivaló-Gran-Canaria-Kanári-szigetek-Viasale-travel

Puerto Mogan

Puerto Mogan egy tengerparti falu a sziget déli részén. A bájos, csendes kikötővároska számos látnivalót kínál: kikötőjében csónakok, két- és háromárbocos vitorlások mellett megférnek a halászhajók is. Puerto Mogan elegáns fehér épületei különleges hangulatot árasztanak, a virágok, a csatorna feletti kis híd örök emlék marad az idelátogatóknak.

Puerto-Mogan-5-kihagyhatatlan-látnivaló-Gran-Canaria-Kanári-szigetek-Viasale-travel