Lanzarote szigete rengeteg látványosságot kínál látogatóinak. Egy kereséssel Ön is biztosan megtalálja a legészakibb Kanári-sziget legfontosabb látványosságait. Ha többre vágyik, ha kíváncsi az eldugottabb, a helyiek által ismert csodákra, olvassa el ezt a cikket!

Összegyűjtöttünk 4 különleges helyet, amelyeket nem talál meg a szállodák ajánlott programjai között, sőt melyeket a legtöbb idegenvezető sem ismer.

Guinate-“kilátó”

A sziget északi részén, Maguez és Mirador del Rio közötti szakaszon, érdemes figyelnie a Guinate park jelzését. A falu végén egyedülálló kilátás várja: a La Graciosa-ra és a Mirador alatti partszakasz lenyűgöző látványa.

Guinate-kilátó-lanzarote-5-titkos-hely-Kanári-szigetek-viasale-travel

Tenesar

Tenesar településnek tengerszintjén egy varázslatos, eldugott strandot talál. A homok vöröses-fekete, a strand hosszan elnyúlik a távolba. Tenesarban már csak pár ember él, néhányan még hétvégenként látogatják a települést. Számos elhagyott ház található a parton, elképzelhető, hogy napokig senkivel sem találkozik a parton.

Tenesar-strand-lanzarote-5-titkos-hely-Kanári-szigetek-viasale-travel

Bosquecillo

Haria városa feletti dombon, a radarállomás közelében találja a helyiek által csak bosquecillo-nak nevezett helyet. A bosquecillo magyarul ligetet jelent. A hely egyáltalán nincsen kitáblázva, de a zöldellő fákról könnyen felismeri majd. A piknikasztalok szabadon használhatóak, a látvány pedig elképesztő: a sziklák tetejéről Famara irányába látni, talán ez az egyik legszebb kilátás a szigeten.

Bosquecillo-lanzarote-5-titkos-hely-Kanári-szigetek-viasale-travel

Playa Quemada

A Playa Quemada ugyancsak egy apró település Lanzarote szigetén. A Kanári-szigeteki falucska mindössze pár halászkunyhóból, házból áll, amely mellett egypár étterem helyi specialitásokat és kiváló halakat kínál az erre járó utazóknak.

Playa-Quemada-lanzarote-5-titkos-hely-Kanári-szigetek-viasale-travel-2