A napfényes Kanári-szigeteknek még a felhők sem állnak rosszuk: sőt, vannak helyek, amiket ilyenkor érdemes csak igazán felfedezni!

Az örök tavasz szigete egy kiváló lehetőség arra, hogy bárhonnan, bármelyik évszakban a napfény mellett dönthessen. Ha hosszú a tél, vagy nagyon szürke, és úgy fest, mintha soha nem akarna megérkezni a várva várt tavasz, a Kanári-szigetek valamelyike mindig jó döntés. Nagyrészt enyhe idő és szikrázó napsütés fog várni Önre, mégis azt javaslom, hogy a bőröndbe a laza, nyári ruhák mellett tegyen be egy esőkabátot is.

Amikor a Los Gigantestől Icod de los Vinos felé veszi az irányt, azonnal meg fogja érteteni, miért tartom ezt olyan fontosnak. Az úton szinte kanyarról kanyarra változhat az időjárás, a felhőtlen, ragyogó kék ég pedig sokkal többször mutathat szürkés, gomolygó színeket. Lehet, ez is az egyik oka, hogy sem Icod, sem Garachico nem tartoznak a legnépszerűbb, helyi úticélok közé, pedig amit itt talál majd, az maga Tenerife esszenciája.

Tenerifei felhőles Garachico Icod

Icod leghíresebb látványossága a Dracaena draco, vagy ismertebb nevén a sárkányfa – hírnevét pedig többek között korának is köszönheti: a közbeszéd szerint ezer éve áll jelenlegi helyén, nem csoda hát, hogy időközben Tenerife egyik meghatározó szimbólumává vált. Ráadásul nem csak maga a fa fogja lenyűgözni, hanem a körülötte elterülő park, és természetesen a gyönyörű kilátás is. Ha pedig kigyönyörködte magát, a park szomszédságában megkóstolhatja többféle banánbort, kaktusz lekvárt és sok egyéb finomságot is. A központi térem látogatást tehet a Királyok házában is, amely a 17. században épült. Ezt a települést legkönnyebben a magyar nyelvű kirándulásunk során érheti el, ahol nem csak Icod de Los Vinost, de számos más látnivalót is érintünk.

Tenerifei felhőles Garachico Icod

Részletek a magyar nyelvű Teide szigetkörútról>>

Ha pedig önállóan indulna útnak a sziget felfedezésére, akkor ajánlom Garachico városát, ahova leginkább lazítani, érdemes menni. Emlékezetes lazításban lehet része a helyi, természetes medencék valamelyikében. Bár errefelé gyakran felhős, borús az idő, a hőmérséklet még így is szinte mindig ideális a fürdőzésre, azt követően pedig a városka utcáin sétálhat, vagy vacsorázhat.  A várost mintha andalgós, ráérős sétákra találták volna ki: nem túl nagy utcáit elképesztő, színes házak és azok faragott, tipikusan kanári erkélyei szegélyezik. Ha pedig belefáradt a sétába, csodálatos, helyi ételekkel töltheti fel lemerült készleteit.

Tenerifei felhőles Garachico Icod

Ha ezen a ponton úgy ítéli meg, ezt a napot már nem tudja hova fokozni, akkor pedig irány Punta Teno! Mielőtt elindulna Tenerife egyik legszebb sarkára, vegye figyelembe, hogy télen 10.00 és 19.00 óra között, nyáron pedig 9.00 és 20.00 között az út csak tömegközlekedéssel érhető el. Buszok óránként indulnak Buenavista városából, itt a bérelt autót is le tudja parkolni. Ha a természetvédelmi területre a fent jelzett időponton kívül megy, akkor szüksége lesz egy kis bátorságra, de az ott ránk váró kilátás kárpótolja majd minden nehézségért.

Tenerifei felhőles Garachico Icod

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája