Ajánlatkérés

Exkluzív fél napos kirándulás: Cesar Manrique alkotásai

utazás repülővel, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 0

Képek (6)

üdülés Kanári-szigetek, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 1
utak, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 2
nyaralás, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 3
utak Kanári-szigetek, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 4
utazási ajánlatok, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 5
utazások, Lanzarote, Programok magyarul, Lanzarote Exkluzív Fél Napos Kirándulás: Cesar Manrique Alkotásai, 6

Program ára: 54€*

* Az ár tájékoztató jellegű. Az árváltozás jogát fenntartjuk.

Cesar Manrique buborékháza, Teguise-i piacozás, Jardín de Cactus magyar nyelven

Lanzarote és a Kanári-szigetek ezer szálon kapcsolódik leghíresebb szülöttje, Cesar Manrique-hoz. Ezen a kiránduláson Cesar Manrique két döbbenetes művét csodálhatja meg, a két építészeti látnivaló között pedig Teguise híres piacán kószálhat, tekintheti meg a kézműves termékeket.

Az utazás első megállója Cesar Manrique buborékháza, melyet egy föld alatti vulkáni üregben alakított ki. A felül nyitott barlangban egy egyedülálló, művészeti alkotásként is helytálló lakhelyet varázsolt. Manrique buborékháza a természet és művészet tökéletes együttélésének példája.

Ezután meglátogatjuk Lanzarote régi fővárosát, Teguiset, ahol sétát tehet és vásárolhat a bolhapiacon, majd kószálunk a városban, megkóstolunk néhány helyi finomságot.

Az utolsó megállónk a Jardín de Cactus, ami szintén Cesar Manrique alkotása. A zseniális építész által tervezett kertben 450 kaktuszfaj, több mint 4500 példánya él egy lenyűgöző művészeti kompozícióba rendezve.

Ki volt Cesar Manrique?


Cesar Manrique Arrecifeben született, Lanzarotén. A spanyol polgárháborúban önkéntesként harcolt, tanulmányait a La Laguna-i Egyetem kezdte, majd Madrid művészeti egyetemén tanárként végzett.

1964 és 1966 között New Yorkban élt, több műve ma is látható New York galériáiban. Ezt a rövid időszakot követően visszaköltözött Lanzarotére, és élete végéig a Kanári-szigeteken alkotott. Számos művét láthatja szerte a szigeteken, természetesen Lanzarotén található a legtöbb, pl. a Mirador del Rio étterme és kilátója is.

Manrique élharcosa volt Lanzarote turisztikai fejlődésének, de fontos volt számára, hogy ez a növekedés szabályozott keretek között történjen. Neki köszönhető, hogy Lanzarote máig őrzi hagyományos kanári báját, így mind a magánházak, mind a szállodák szigorú szabályok szerint épülhetnek.

A kirándulás körülbelül 14 órakor ér véget.

Miért érdemes részt vennie az Exkluzív Cesar Manrique buborékháza, Teguise-i piacozás, Jardín de Cactus kiránduláson?  • megismerheti egy zseniális művész, építész meghatározó munkáit,

  • szakértő, Lanzarotén élő, magyar anyanyelvű idegenvezetőnk minden érdekességre felhívja a figyelmét, minden kérdésére válaszol,

  • eljuthat Lanzarote kevésbé ismert látnivalóihoz,

  • csodálatos élményeket szerezhet,

  • kényelmesen, autóbérlés nélkül élvezheti a programot.


A kirándulás ára:

Felnőtt: 54 € / fő

Gyermek (2-12 éves kor között): 28 € / fő

Az ár tartalmazza a transzferek és a belépők költségeit is!

Öltözék: kényelmes cipő, réteges öltözet

Indulási napok: vasárnap

Idegenvezetés nyelve: magyar

Indulás: 08:30 – 09:30 között

Érkezés: kb. 14:00

A programról érdeklődjön helyi képviselőnknél!


Covid-19 által okozott változásokat folyamatosan követve az ár-,és a programváltozás jogát fenntartjuk és emellett mindent tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Utasainknak zavartalan és élményekkel teli nyaralást biztosítsunk.