Madeira az örök tavasz szigete, azonban március az az időszaka az évnek, amikor különösen érdemes ide látogatnia annak, aki szeretné, hogy egy csodálatos és emlékezetes vakációban legyen része.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, hogy miért igazán különleges a tavasz Madeirán, hogy miért érdemes egyszer mindenkinek ellátogatnia a szigetre a legszebb évszak idején, és azt is, hogy hogyan érdemes felkészülni a tavasz első hónapjára tervezett madeirai utazásra!

Tavaszi időjárás Madeirán: mire számíthatunk?

Március-Madeirán-ezért-érdemes-tavasszal-szigetre-látogatni

A nyugodt vakáció egyik alapvető feltétele, hogy megfelelően felkészülve induljunk útnak otthonról. Nincs is rosszabb annál, mint amikor feleslegesen gyömöszöljük be a téli kabátot a poggyászba, vagy épp megfeledkezünk arról, hogy pulóvert is csomagoljunk.

Madeirát gyakran emlegetik az örök tavasz szigeteként, és nem véletlenül. A turistákat ugyanis egész évben kellemes időjárás várja, és még a leghidegebb hónapokban sem kell attól tartanunk, hogy megfázunk, ha a vastag kabát otthon marad. Egy pulóver vagy egy anorák persze annak ellenére sem árthat, hogy a tavasz első hónapján a sziget időjárása különösen kellemes.

Márciusban napközben 19 °C átlaghőmérséklettel számolhatunk, és szerencsére az éjszaka folyamán sem kell fagyokra számítanunk. Az esti hőmérséklet ugyanis nagyjából 10 °C körülire esik vissza, így egészen biztos, hogy a vastag kabátot nem kell indulás előtt a poggyászunkba tuszkolni. A tenger átlaghőmérséklete 18 °C, így, ha a bátrabbak akár nyugodtan meg is mártózhatnak a habokban.

Ha nem szeretjük a csendet, akkor a tavasz a legjobb döntés

Március-Madeirán-ezért-érdemes-tavasszal-szigetre-látogatni

Madeira szigete meglehetősen népszerű a turisták körében. Az ideutazóknak számolniuk kell azzal, hogy az élményen sok emberrel fognak osztozni, és bizonyos strandok és látnivalók néha bizony zsúfoltak lehetnek. Jó hír azonban, hogy ez a zsúfoltság leginkább a nyári időszakban jellemző. A remek időjárás ellenére ugyanis a tavasz még nem számít turistaszezonnak a szigeten.

Ez azt jelenti, hogy ha nyugodt és kényelmes kikapcsolódásra vágyunk, a március, április és május a legjobb időszak az utazásra. Arról nem is beszélve, hogy ebben a három hónapban szállást is jóval könnyebben találunk, és sokszor az árak is alacsonyabbak a nyári turistadömping áraihoz képest.

Ideális idő a természet szerelmesei számára

Március-Madeirán-ezért-érdemes-tavasszal-szigetre-látogatni

Amennyiben szeretünk túrázni, kirándulni és szívesen tartózkodunk a természetben, a tavasz tökéletes idő arra, hogy ellátogassunk Madeirára. Az időjárási viszonyok tökéletesek ahhoz, hogy hosszú sétákat tegyünk a csodálatos erdőkben, megmásszuk a sziget legmagasabb csúcsát, és megnézzük a levadáknak nevezett csatornákat, amelyek több szinten futva hálózzák be az egész szigetet.

Érdemes tudni, hogy madeira állat- és növényvilága is igazán különleges, így a tavasz folyamán rengeteg érdekes dolgot láthatunk, és ami a legfontosabb, rengeteg különleges gyümölcsöt és zöldséget próbálhatunk ki, ha ellátogatunk a Funchalban található, híres termelői piacra!

Itt a lehetőség, hogy Ön és családja is felfedezze Madeira csodáit!

Ha szeretne Ön is ellátogatni Madeira csodálatos szigetére és megtapasztalná a hamisítatlan madeirai életérzést, keressen minket bátran. Mi mindent megszervezünk Önnek, az utazástól kezdve a szálláson át egészen a hivatalos biztosításig.

Mindezt olyan, tapasztalt idegenvezetőkkel, akik úgy ismerik a helyet, akár a saját tenyerüket és készséggel állnak mindenben a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére annak érdekében, hogy Ön és családja kizárólag a pihenésre, a feltöltődésre és a felejthetetlen élményekre koncentrálhasson!

Raáb Szilvia

ViaSale Travel