Részletesebb keresés
 

 

Röviden Madeiráról

Drámai hegyekkel és völgyekkel, egzotikus színeket felvonultató sziget, ahol egész évben süt a nap. Portugália legvarázslatosabb szigete, ahol egész évben tökéletes pihenésben lehet része. Madeirát többször megválasztották Európa, sőt a világ legnépszerűbb szigetének. A fekete vulkanikus homokos strandok, a csodálatos Atlanti-óceán, a magasba tornyosuló hegyek és sziklafalak, a hömpölygő patakok szigete is Madeira. De olyan érdekességeket is talál itt, mint a borkóstolás, séta a buja botanikus kertekben, valamint a helyi kézművesek munkája. Különleges élmény Madeira belsejében, a Levada öntözőcsatornáin túrázni.

Madeira legnagyobb városa Funchal, ahol szinte minden sarkon találni látnivalót, aki egyszer ellátogat ide, annak egy életre szóló nyaralásban lesz része, s szinte biztos, hogy visszatér még Madeira szigetére”.

Melyik szigetet szeretné még megtekinteni?

Tenerife
Tenerife
Gran Canaria
Gran Canaria
Lanzarote
Lanzarote
Fuerteventura
Fuerteventura

8 ok, amiért érdemes Tenerifére látogatnia

Teide Nemzeti Park

Tenerifén található Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A vulkánt körbe öleli a Teide Nemzeti Park, mely a sziget jelképe is egyben, kihagyhatatlan élményt nyújt.

Élményparkok és állatkertek

Tenerifén megtalálja az elvárásainak és elképzeléseinek megfelelő élményparkokat, érdemes kipróbálnia a világ legjobb aquaparkját, a Siam Parkot, valamint “kötelező program” a Loro Parque is.

Épített örökség

La Laguna mellett sok kisváros híres épületeiről, építészeti stílusáról, templomairól, érdemes ellátogatnia La Orotava városába is.

Információk Teneriféről:

Éves átlaghőmérséklet: 23°C, enyhe telekkel és kellemes hőmérsékletű nyarakkal

Terület: 2 034 km2

Napsütés: évi 360 nap

69 kilométer strand

A sziget 48%-a természetvédelmi terület

UNESCO Világörökség részei: Teide Nemzeti Park és La Laguna városa

Az elmúlt 50 évben a szegény, banántermesztő régió Európa egyik kiemelkedő turisztikai célpontjává vált. Az 1960-as évek óta számos hotel és szálláshely épült a Kanári-szigetek mindegyikén, így Tenerifén is. Tenerife Spanyolországhoz tartozik, így az Európai Unió része.

A sziget látogató elsősorban a déli részen pihennek, azonban azok, akik az egész telet Tenerifén töltik, ők inkább Puerto de La Cruz-t és környékét részesítik előnyben. A déli oldalon állandó tavasz van, a szél is keveset fúj, az eső szinte ismeretlen fogalom. A sziget északi oldala burjánzó zöld, az hőmérséklet többnyire kellemes, de nem olyan meleg, mint a déli.

Tenerifén található Spanyolország legmagasabb csúcsa, az El Teide vulkán (3718 m magas).