A Kanári-szigetekre többek között természeti szépségei miatt is látogatunk. Akik a különleges tájakat, vadromantikus, felfedeznivaló ösvényeket részesítik előnyben a tömegturizmussal szemben, azok számára Lanzarote kihagyhatatlan úticél!

A szigeten a vulkanikus tevékenység a legváltozatosabb formákat hozta létre, a látványos kontrasztokkal teli táj a fotósokat azonnal elcsábítja, de aranysárga, vagy fekete homokos strandok is vannak szép számmal, vagyis könnyen kombinálható a pihenés a kiránduló programokkal.

 

Az UNESCO ‘Ember és természet’ programja keretében bioszféra rezervátumnak nyilvánította a szigetet, kiemelt figyelmet fordítanak a természet egyensúlyának megtartására, így Lanzarote valóban a fenntartható turizmus mintaképévé vált.

A vulkáni lejtőkön kiváló borok teremnek, s a helyi gasztronómia is csupa kellemes meglepetést tartogat az ínyenceknek. A lávafolyamok által kialakított barlangrendszerekben hangversenytermeket alakítottak ki, így a komolyzene kedvelői is igazi csemegére lelnek ha ide látogatnak.

 

 

Sok helyszín csak szervezetten, idegenvezetővel látogatható, így érdemes igénybe venni helyi szolgáltatásainkat!