A kézipoggyászt a check in pultnál ingyenesen fel lehet adni, abban az esetben, ha nem haladja meg a 10 kg-ot. Ha a kézipoggyász súlya több mint 10 kg akkor kötelező feladni és 60 € büntetést kell fizetni. Ha nem szeretné feladni kézipoggyászát és nem vásárolt elsőbbségi beszállást, akkor a beszállókapunál minden esetben elveszik a kézipoggyászt és azt ingyenesen a repülőgép rakterébe helyezik.

Csecsemők viteldíja

Csecsemők viteldíja: 60 € / oda-vissza

Csecsemők 2 éves korig, a csecsemők részére megállapított díj fejében utazhatnak az őket kísérő felnőtt ölében. Csecsemők számára nem áll rendelkezésre poggyászkeret, de minden csecsemő esetén egy babakocsi, összecsukható sportbabakocsi, autós gyermekülés díjmentesen szállítható.

12 év alatti gyerekekre vonatkozó szabályok

Minden gyermek esetén egy babakocsi, összecsukható sportbabakocsi, autós gyermekülés díjmentesen szállítható.

Kiegészítő szolgáltatások

Szolgáltatás Díj
Ülőhely választás 35 € / fő / oda-vissza
Elsőbbségi beszállás ára 40 € / fő / oda-vissza
Névmódosítás 100 € / fő
Nagyobb lábterű ülőhely választás Szabad helyek függvényében. Érdeklődjön irodánknál!

Elsőbbségi beszállást választó utasaink

 • felvihetik a fedélzetre a kézipoggyászuk (55x40x23 cm, max. 10 kg)
 • plusz 1 kisebb táskát is magával hozhat, amely elfér az ülés alatt (40x23x18 cm)
 • elsők között léphetnek a fedélzetre

Poggyász szabályzat

Poggyász Felvihető súly-, méretkorlát Díj
Kézipoggyász (kézitáska, laptoptáska) 40x23x18 cm ingyenes, fedélzetre felvihető
Kézipoggyász 55x40x23 cm, max. 10 kg ingyenes, kötelezően fel kell adni a check in pultnál
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 20 kg 125 €
Feladható poggyász, check in luggage, foglaláskor max. 32 kg 155 €
Feladható poggyász túlsúly, check in luggage túlsúly díja 10 € / kg, de a túlsúllyal sem lehet több a poggyász, mint 32 kg
Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage max. 20 kg 145 €
Utólag hozzáadott feladható poggyász, check in luggage max. 32 kg 175 €

Személyenként 1 db kézipoggyásszal (40x23x18 cm vagy 55x40x23 cm-es) lehet utazni. Két kézipoggyász (egy normál és egy kézitáska méretűt) kizárólag a Előbbségi beszállást vásárló utasaink vihetnek kizárólag magukkal.

Javasoljuk, hogy a maximum 55x40x23cm-es kézipoggyászból mielőtt feladják a check in pultnál vegyék ki az értékeket, úti okmányokat, gyógyszert, elektronikai eszközöket és helyezzék át egy kézi táskába, melyet már ingyenesen felvihet a repülőgépre!

32 kg-nál nagyobb súlyú poggyász nem szállítható, egy utas max. 3 poggyászt vihet magával az utazásra. Ha túlsúly van, akkor ki kell pakolni, vagy átpakolni másik táskába!

További szolgáltatások díjai

Szolgáltatás Díj
Sportfelszerelés 35 € / db / út
Hangszer (poggyásztérben) 60 € / db / út

Sportfelszerelés

A sportfelszerelések szállítását külön sportfelszerelés-szállítási díjfejében vállaljuk. Ezt a foglalás során kell kérnie, valamint a vele kapcsolatos díjat megtérítenie. Sérült, törékeny, nagyméretű, nem megfelelően csomagolt, késve feladott és túlméretes poggyász fuvarozását csak Limited release (“korlátozott felelősséggel”) címke felragasztásával vállaljuk. A Wizz Air nem vállal felelősséget az ilyen tárgyakért. Felhívjuk figyelmét, hogy a súlyhatár sporteszközönként max. 32 kg.

Hangszerek

Azok az utasok, akik nagyméretű kézipoggyász lehetőséget vásárolnak, felvihetnek a fedélzetre egy hangszert tokban, amelynek hossza legfeljebb 80 cm lehet. A hangszertok másik két kiterjedése nem lehet nagyobb, mint 45 x 25 cm. Ilyen méretű hangszerek például a hegedű, a brácsa, a fuvola, a klarinét, a trombita, vagy az ukulele. Az utas a kisméretű hangszeren kívül más kézipoggyászt nem vihet fel a gép fedélzetére. Az utastérben a hangszert az ülések fölötti poggyásztartó rekeszben kell elhelyezni. A fenti méreteknél nagyobb hangszerek vagy feladott poggyászként szállíthatók a megfelelő poggyászdíj megfizetését követően, vagy külön ülőhelyen – ez esetben meg kell fizetni a külön ülőhely díját. Felhívjuk figyelmét, hogy a hangszeres helyfoglalás csak technikai jellegű, és ön továbbra sem vihet a gépre egynél több kézipoggyászt.

Csellónál nagyobb méretű hangszer (pl. nagybőgő, hárfa stb.) szállítását csak korlátozott felelősséggel címke felragasztásával vállaljuk. Ezek a hangszerek méretükből adódóan nem férnek el egy ülésen.

Beszállókártyák

Amennyiben nem vásárolt fix ülőhelyet, a beszállókártyát indulás előtt legkorábban 48 órával állítjuk ki!

Nagyobb lábterű ülőhelyekre vonatkozó szabályok

A nagyobb lábterű ülőhelyek a vészkijárat melletti sorokban találhatók. Repülésbiztonsági okokból az alábbiakban felsorolt utasok NEM jogosultak arra, hogy ezekben a sorokban üljenek:

 • 18 évesnél fiatalabb utasok
 • Ha nem beszél angolul alap szinten
 • Túlsúlyos utasok (akinek kiegészítő biztonsági övre van szüksége)
 • Különleges segítséget igénylő utasok (mozgáskorlátozott, siket, látáskárosult, stb.)
 • Várandós utasok
 • Két évesnél fiatalabb kisgyermekkel utazók

Nagyobb lábterű vagy az első sorban található ülőhelyet csak a 18. életévét betöltött, alapszintű angol nyelvismerettel rendelkező utas foglalhat. Fizikailag egészségesnek kell lennie, és képesnek kell lennie rá, hogy vészhelyzet esetén kinyissa a szárny fölötti vészkijáratot. Az utasnak alkalmasnak kell tartania önmagát a feladatra, és a személyzettől eligazítást kap a szárny fölötti vészkijárat működéséről. Ha nem tudja teljesíteni a fenti feltételeket, a repülőgépen máshol kap ülőhelyet. A kézipoggyászt a felszállás és a landolás ideje alatt a fej fölötti tárolókban kell elhelyezni.

Egyéb szabályok, segítségre szoruló utasok

Várandós utasok, törött, gipszelt végtaggal, vagy pacemakerrel utazók: Kérünk, hogy orvosi orvosi igazolást hozzon magával angolul és magyarul is. Várandósoknak kötelező az orvos által kitöltött FIT TO FLY dokumentum.

Segítségre szoruló utasokra vonatkozó szabályok

Kérjük kedves utasainkat, hogy indulás előtt legfeljebb 72 órával kérjük jelezze az alábbiakat, amennyiben ön gyengénlátó, halláskárosult, vagy mozgássérült:

 • Segítség nélkül kíván utazni
 • Kísérő- vagy vezetőkutyával (mozgáskorlátozott ülőhely) kíván utazni
 • Vezető, vagy segítő kutyával utazik és a repülőtér területén való közlekedéshez, egészen az utasülésig, gyalogos kísérőre van szüksége – az indulásnál és az érkezésnél is –, és az utaskísérőtől külön biztonsági tájékoztatást igényel
 • Vak, vagy gyengénlátó, de nincs szüksége segítségre (egyedül vagy kísérettel utazik)
 • Vak, vagy látássérült és gyalogos kísérőre van szüksége (mozgáskorlátozott ülőhely)
 • Vak, vagy látássérült és a repülőtér területén való közlekedéshez, egészen az utasülésig, gyalogos kísérőre van szüksége – az indulásnál és az érkezésnél is –, és az utaskísérőtől külön biztonsági tájékoztatást igényel
 • Súlyosan halláskárosult, ezért külön biztonsági tájékoztatást kér
 • Súlyosan halláskárosult és külön biztonsági tájékoztatásra van szüksége a fedélzeten
 • Értelmi fogyatékos, akinek gyalogos kísérőre van szüksége (mozgáskorlátozott ülőhely)
 • Értelmi fogyatékos, de önálló utas, aki képes megérteni és követni a biztonsági utasításokat, és akinek – az indulásnál és az érkezésnél is – a repülőtér területén való közlekedéshez, egészen a beszállókapuig, segítségre van szüksége
 • Különleges gyógyászati segédeszközt kíván szállítani
 • Amennyiben különleges gyógyászati segédeszközt szeretne szállítani, illetve használni a járaton, úgy ehhez előzetes jóváhagyás szükséges. Kérjük, töltse ki és küldje vissza az e-mailben megkapott nyomtatványt, és a Különleges segítségnyújtással foglalkozó csoportunk megvizsgálja kérését.
 • Utazás segítő kutyával (mozgáskorlátozott ülőhely)
 • Vezető- vagy segítő kutyával utazik, de nincs szüksége különleges segítségre
 • Segítség az ülőhely elfoglalásához beleértve az átmozgatást is (mozgáskorlátozott ülőhely)
 • Ha az indulásnál és az érkezésnél is, valamint a repülőtér területén való közlekedéshez, valamint az utasülésre való átmozgatáshoz segítségre van szüksége
 • Segítségre van szüksége a beszállókapuig és/vagy a beszállókaputól
 • Ha az indulásnál és az érkezésnél is, a repülőtér területén való közlekedéshez, egészen a beszállókapuig, segítségre van szüksége
 • Segítségre van szüksége a repülőtér területén, valamint az utaslépcsőn fel és le (mozgáskorlátozott ülőhely)
 • Ha segítségre van szüksége indulásnál és az érkezésnél is a repülőtér területén való közlekedéshez, valamint az utaslépcsőn fel és le segítségre van szüksége.