A ViaSale Travel a maga részéről mindent megtesz, hogy aki ellátogat a Kanári-szigetekre, az csak a napos oldalát lássa ennek a csodás szigetcsoportnak. A COVID-19 vírus nem csak az utazók vagy utazásban dolgozók életét változtatta, mindannyiunkra hatással van. Extra szabályok között élünk jelenleg, még akkor is, ha sehol a világon nincs ilyen klíma, hogy a hegyek és gyönyörű partok, megfizethető koktélok és sok-sok finom, sokak által nagyon szeretett ízek  könnyen elérhetőek télen és nyáron egyaránt Európának ebben a csücskében.

Tegnap megjelent több online mediumban, a konzulátus oldalán egy hír, ma megjelenik hivatalosan a közlönyben is, amely az alábbiakat tartalmazza.

Az utazókat érintő jelentős változás nincs a 15 napra életbe lépő rendeletben. A negatív PCR teszttel rendelkező TURISTÁK TOVÁBBRA IS JÖHETNEK a szigetre, ez vonatkozik a nemzetközi és a belföldi utazókra egyaránt. Azok, akik nyaralást terveznek Tenerifére, kihasználhatják azokat a kivételeket, amelyek a turisztikai szálláshelyekre vonatkozó hatályos jogszabály mond ki: negatív PCR teszttel pihenhetnek a szállodában, hivatalos turisztikai szálláshelyeken, apartmanokban.

A 7 oldalas közlöny teljes szövegét nem idézzük, de a legfontosabbak az alábbiak:

 • A rendelet 2020. december 18-án 24 órakor lép érvénybe.
 • Kijárási korlátozás 22.00 – 06.00 között (kivétel dec. 25. és dec. 31 és amikor is 00.30 és 06.00 között lesz kijárási korlátozás.
 • A szigorú rendelet 15 napig tart.
 • Beltéri sportolás felfüggesztve, szabad téren kizárólag egyéni sportokat engednek, kizárólag a sportolás ideje alatt nem szükséges a maszk viselése.
 • Tenerife és a többi sziget között a mozgást korlátozzák, megyék közötti átjárást is szigorítják (kirándulásokat szolgálatókkal egyeztetni kell, de biztosan lesz megoldás, kérjük egy pár nap múlva érdeklődjetek).
 • Minden bár, étterem, kávézó kizárólag külső részen, teraszon szolgálhat ki, itt a kapacitás 50%-át helyezhetik el, illetve meghatározott hogy egy asztalnál hány ember fogyaszthat (a hoteleknek feladják a leckét, nem tudják használni a belső tereket, a svédasztal sem engedélyezett – a külső terek is csak 33%-ig) – erről további tájékoztatást kérünk partnereinktől.
 • Bárban, büfében fogyasztás tilos, nem megengedett a dohányzás és semmilyen művelet, mely nem teszi lehetővé a biztonságos 2 méteres távolság betartását (pl. nincs tánc, karaoke, stb.) Az egymástól kellő távolságban elhelyezett asztaloknál maximum 4 fő ülhet (egy háztartásból, a 6 évnél fiatalabb gyerekeket nem számolják bele a 4 főbe).
 • Bevásárlóközpontok – szintenként is – kapacitása 33% lehet.
 • Parkolók kapacitása 50%-ra véve.
 • 75 év felettiek előnyt élveznek a kiszolgálásban (pénztár, parkolás, stb.).
 • Az eddigi szabályozások, mint maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés továbbra is a mindennapi életünk része.

Raáb Szilvia

ViaSale Travel, a Kanári-szigetek specialistája