Frissítve: 2020. december 15.

A nagy különbség, hogy az állandó és sokszor követhetetlen változás reményeink szerint hónapokon belül elmúlik, és ami marad az a ViaSale Travel az eddig már megszokott kedvező ajánlatokkal, a magas szintű, helyi asszisztenciával, melyeket a helyben élő magyar nyelvű kollégáink biztosítanak.

A ViaSale Travel mint a Kanári-szigetek specialistája már évek óta kötelességének érzi, hogy a magyar piacon a leghitelesebb információkat biztosítsa minden vele kapcsolatban álló partnerének és Utasának. Így megkérdeztünk minden lehetséges hivatalos (!) forrást, mint a Tenerifei Turisztikai Hivatalt, a Kanári-szigetek promóciós hivatalát, valamint a Wizzair képviseletét, hogy legyenek kedvesek és segítsenek eligazodni a jelenleg kialakult útvesztőben. A mai napon hozzánk beérkezett információ alapján szeretnénk tájékoztatni Önöket / Benneteket a következőkről.

A napokban örömmel adtuk hírül, hogy a Kanári-szigetek kormánya elfogadta és ezt hivatalos közlönybe is foglalta, hogy a beutazáshoz már nem csak a PCR tesztet, hanem az ennél gyorsabb és olcsóbb antigén tesztet is elfogadják.

A követelmények, mint az érkezést megelőző max. 72 órában történő mintavétel, az azon feltüntetendő információk (utasadatok, laboratórium és a teszt adatai) nem változtak, csak a teszt milyenségében próbáltak a szigetek döntéshozói engedményt adni.

Tették ezt azért, mert a közigazgatásilag Spanyolországhoz tartozó, de külön autonómiával rendelkező szigetcsoport, az Észak-Afrika partjaitól párszáz kilométerre található Kanári-szigetek, mely fantasztikus klímájának köszönhetően hosszú évek, évtizedek óta Európa egzotikuma és az egyik legkedveltebb téli nyaraló desztináció, így mindenképpen szerették volna egy picit gördülékenyebbé tenni a turisták beutazását.

Az itt élők nagyrészének megélhetése közvetlenül vagy közvetve a turizmus fenntartásától függ, és a Kanári-szigetek kormánya már hónapok óta hosszas tárgyalásokat folytat a spanyol állammal a nagy utasforgalmat bonyolító, meghatározó Tour Operatorokkal, egyeztet a hotelekkel, hogy az egészséget mindenek előtt tartva egy olyan – mindenki számára biztonságot és megelégedést nyújtó – rendelkezést hozzon, mely a turizmus minden szereplőjének, legfőképpen a motorjának, azaz a turistának is maximálisan megfelel.

Nem titkos információ, hogy a spanyol kormány szemében a Kanári-szigetek egy régió a sokból, és nem szeretett volna semmilyen megkülönböztetést mutatni, mert mint egy „jó szülő” jogosan tartott attól, hogy mit szól a többi testvér, ha az egyiknek enged valamit, amit a másiknak nem tud.

Így a Kanári-szigetek kormányának december 10-i rendelkezését felülírva december 11-én bejelentette, hogy Spanyolországba csak a negatív PCR tesztet bemutatva lehet beutazni bizonyos országokból, és ezt a rendelkezést a légitársaságok felé is eljuttatta.  (Azaz a veszélyzónába tartozó országokból, mely listát 2 hetente felülvizsgálnak, és ugyanúgy be lehet kerülni, mint ahogy le is vehetnek bárkit erről a listáról.)

Jelenleg a Wizzair az a légitársaság, amely az ünnepi időszakban – a határzár ellenére és mellett – Budapestről is, január 8-a után pedig Bécsből indít közvetlen járatot Tenerifére. A képviselőjüktől megtudtuk, mely minden publikus fórumon is elérhető rendelkezés, hogy a légitársaság csak a negatív PCR teszttel rendelkező utasoknak engedi az utasfeltvételt, ők ezt az utasítást kell, hogy kövessék.

Ezekben a percekben is folyik a jogi és járványügyi szakemberek egyeztetése, hogy ez furcsa nézeteltérés a Kanári-szigetek kormánya és a Spanyol kormány között minél előbb megoldódjon, és mind az utazásszervezők, a turisztikai szakma képviselői, mint a turisták egységes útmutatást kaphassanak a Kanári-szigetekre történő beutazás szabályairól. A ViaSale Travel pedig továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a legpontosabb és legfrissebb információkat juttassa el az utasaihoz.

2020. december 15-én, cikkünk írásakor azt javasoljuk minden kedves utasunknak, hogy a légitársaság szabályozását betartva PCR tesztet csináltasson az utazáshoz, mert félő, hogy egyéb más teszttel rendelkezőktől a légitársaság – a részére kiadott utasítások értelmében – megtagadhatja az utasfelvételt.

A Kanári-szigetek kormányának promóciós cége biztosított bennünket arról, hogy mindent megtesznek – ahogy eddig is a pandémiás időszak minden napján -, hogy jogszerű döntésüket az antigén tesztek elfogadásáról mielőbb érvényesíthessék ezzel is megkönnyítve a szigetekre való belépést.

A ViaSale Travel speciális Covid biztos utazási csomagokkal igyekszik segíteni Önöket, hogy ha utazni szeretnének, akkor az a legnagyobb egészségügyi és anyagi biztonságban tegyék. A legújabb akciós last minute utazási csomagjaink tartalmaznak egy testreszabott Covid biztosítást, melynek értelmében a 72 órával az indulás előtt elvégzett teszt pozitivitása esetén a befizetett teljes összeget Önöknek visszautaljuk.

Ezzel szeretnénk hozzásegíteni kedves, utazásra kiéhezett Utasainkat, hogy a biztonságos utazást maximálisan szem előtt tartva ezekben a komor téli hónapokban természetes D vitaminnal tudják feltölteni szervezetük raktárát.

Európa egzotikus desztinációja egész télen várja azon utazni vágyókat, akik tudják vállalni a hazatéréssel járó következményeket. Ígérjük, hogy a szigeteken megszerzett élmény, a boldogságot biztosító napsütés mindenért kárpótolja Önöket.

Köszönjük, hogy követnek bennünket, köszönjük, hogy eddig is minket választottak, s hogy a jövőben is velünk kívánnak utazni.

Tisztelettel,

A ViaSale Travel – mosolygós és elégedett vendégekre váró – csapata